PDA

View Full Version : [PL] Need help in JXScripts

polak13133
12-29-2013, 02:22 PM
Witam, na pewno są tutaj jacyś Polacy więc liczę na pomoc. Chodzi mi o skrypty od JXScripts. Pobieram pliczek z jego stronki, jest pliczek xbst, wrzucam do folderu settings, odpalam tibie, bota odpalam skrypt, po czym w folderze script pojawiaja sie pliczki w formacie xblua. Tutaj zaczynaja sie problemy. Mianowicie nie mogę ich Execute'nąć. Otwierałem jest przez notepad++, zapisywalem jako, z rozszerzeniem .lua i nic. Proszę o pomoc.

leicer12
12-29-2013, 02:42 PM
Witam, na pewno są tutaj jacyś Polacy więc liczę na pomoc. Chodzi mi o skrypty od JXScripts. Pobieram pliczek z jego stronki, jest pliczek xbst, wrzucam do folderu settings, odpalam tibie, bota odpalam skrypt, po czym w folderze script pojawiaja sie pliczki w formacie xblua. Tutaj zaczynaja sie problemy. Mianowicie nie mogę ich Execute'nąć. Otwierałem jest przez notepad++, zapisywalem jako, z rozszerzeniem .lua i nic. Proszę o pomoc.

Nie potrzeba ich executowac, ich skcrypty sa tak zrobione, że nie potrzebujesz tego robic ;)

polak13133
12-29-2013, 02:51 PM
Czyli co, jak wypakują się pliki w formacie xblua to mam je zmieniac na .lua ? i normalnie puscic bota ? czy nie zmieniac nic i puscic ?

Mumin Ace
12-31-2013, 12:13 AM
Odpal samego xbst i bedzie skrypt dzialac. Jezeli chcesz cos zkongigurowac w skrypcie np. Ile manasow ma bot kupowac, id backpacka na gold itp, to po odpaleniu xbst utworza sie skrypty .lua .xblua.

Nie dotykaj plikow w formacie xblua, tylko jak chcesz zedytuj ten plik .lua, tam jest tak ustawione ze pisze co musisz zmienic i co ustawiasz, w tym edytowaniu nie powinienes miec problemow.

matixziom123
02-19-2014, 02:57 PM
mam problem jak sie zarejestrowac na ich stronie bo mam problem

Yamakashi
02-19-2014, 03:44 PM
mam problem jak sie zarejestrowac na ich stronie bo mam problem

Musisz użyc tego nicku, co masz na Xenobot forums... I tutaj przyjdzie Ci na skrzynkę pocztową aktywacja ;)

Stusse
02-19-2014, 03:49 PM
Myślę, ur problem jest dlatego, że kupił scenariusz od innego użytkownika niż użytkownik XenoBot. JX wykorzystuje metodę taką można użyć tylko skrypt od samego użytkownika XenoBot że kupił scenariusz z. Myślę, że to, dlaczego nie można wykonać Lua.

/Stusse