Log in

View Full Version : [Tutorial] [PL] Polski Tutorial na Waypoint 100% AFK

Pages : [1] 2

Sanix
02-05-2014, 01:17 PM
Witam, Oto mój poradnik jak stworzyc Waypointa 100% Afk :)

Chcę również podziękować Kid Cudi'emu za pozwolenie użycia jego skryptu który jest najłatwiejszym w obsłudze (jak dla mnie) skryptem bez którego ten poradnik by nie powstał:)

No to Zaczynamy.

Uruchamiamy Tibię i Xenobot'a nie załączając póki co żadnych skryptów, otwieramy panel z Waypointem (Walker) jeśli jest pusty to dobrze, taki powinien być.

Zaczynamy od miejsca docelowego jakim jest Depo w najbliższym mieście od naszego Expa.
Nie wpisujcie cudzysłowi one są tylko po to byście wpisali dokładnie takie labele (duże litery mają znaczenie)
Drogę tworzymy za pomocą dodania odpowiednio add node ewentualnie add stand (chodzi tutaj o chodzenie po schodach [north góra],[south dół], [east prawo], [west lewo]

tworzymy label o nazwie "Start"
zaraz pod nim tworzymy label "FullCheck"
zaraz pod nim tworzymy label "PreDeposit"
zaraz pod nim tworzymy label "Deposit"

teraz tworzymy drogę do banku

tworzymy label o nazwie "Cash"
zaraz pod nim tworzymy label "Withdraw"
zaraz pod nim tworzymy label "ToPots"

teraz tworzymy drogę do NPC'a któremu sprzedajemy Vialki i kupujemy Potki

tworzymy label o nazwie "Potions"
zaraz pod nim tworzymy label "ResetBp"
zaraz pod nim tworzymy label "LetsHunt"

teraz tworzymy drogę na expowisko
jeśli w drodze na expa urzywacie środków komunikacji (statek, latajacy dywan) to przy dotarciu do takowego środka transportu utworzcie label o nazwie "TravelGo" w przeciwnym wypadku nie twórzcie takiego Labelu

Po dotarciu na Expa tworzymy Label "Start Hunt"
tworzycie Waypoint który chodzi po miejscu w którym zamierzacie expić (pamiętajcie początek i koniec musi znajdować się w tym samym miejscu czyli musi tworzyć takzwaną pętlę
Teraz tworzymy Label "Checker"
zaraz pod nim tworzymy label "Leave"
teraz tworzycie drogę powrotną do depo tego samego miejsca w którym zaczynaliście tworzyć całego Waypointa

jeśli w drodze z expa urzywacie środków komunikacji (statek, latajacy dywan) to przy dotarciu do takowego środka transportu utworzcie label o nazwie "TravelBack" w przeciwnym wypadku nie twórzcie takiego Labelu

jeśli dotarliście do Depo stwórzcie Nowy Xenobotwy profil w taki sposób:

http://4.imgland.net/iBHEh8.jpg

Teraz pobierzcie ten skrypt lua
http://speedy.sh/uetmp/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua

i wklejcie go do folderu
Dysk Lokalny (C) > Urzytkownicy > wasza nazwa urzytkownika > Moje Dokumenty > Xenobot >Scripts

Gdy już to zrobiliście otwórzcie ten plik np w Word Padzie i zedytujcie go według własnych potrzeb w miejscach do tego wskazanych tam powinny być podpowiedzi. Po edycji zapiszcie.

Teraz musicie już tylko odczytać ten skrypt w waszym Waypoincie w tym celu kliknijcie na szare tło prawym przyciskiem myszy>Scripter>W liście "Found Scripts" odnajdźcie ten skrypt "Waypoint z Przeplywaniem" kliknijcie Execute Script a następnie zatwierdźcie przyciskiem OK.

Teraz zapiszcie jeszcze raz ustawienia Waypointa w tym celu kliknijcie na szare tło prawym przyciskiem myszy odnajdźie jeszcze raz Settings a następnie tka jak na obrazku niżej

http://1.imgland.net/iB9kwC.jpg

I Wuala oto wasz własny 100% afk waypoint:)
Teraz wystarczy dorobić odpowiedni targeting, Looter oraz Healing zapisać wszystko jeszcze raz i śmiało można śmigać :)

Jak zrobić Targeting i Looter oraz healing poszukajcie w Google myślę że i tak zrobiłem dosyć dużo :)

Mam nadzieję że komuś się przyda

skopiuj całą zawartość tego lua i wklej do nowego pliku bo nie da sie chyba inaczej tego naprawić

JEŻELI PISZE ŻE PROBLEM LEŻY W LINE 1 TO ZNAK ŻE LUA SIĘ ŹLE ZAPISAŁO I TRZEBA ZASTOSOWAĆ WYMIENIONĄ NIŻEJ AKCJE

skopiuj całą zawartość tego lua i wklej do nowego pliku LUA bo nie da sie chyba inaczej tego naprawić

petos
02-05-2014, 03:13 PM
mógł byś podać np jak jak zrobić aby kupował dany item nam w sklepie;p bo tutaj dales zeby ktos sobie podstawil pod czyjsc scrypt ale jak osobka ktora proboje zrobic sobie taki scrypt i chce zeby kupowal jej gmp to nie kupi bo scrypt kupi nam mp ;p jak bede miał czas to może ja napisze taki poradnik

Sanix
02-05-2014, 03:18 PM
no w tym skrypcie sobie ustawiasz jakiego Mana ma kupować, Zmieniasz aby ID oraz koszt

Raziol
02-05-2014, 05:00 PM
[south duł]
xDDDDDD

Sanix
02-05-2014, 06:14 PM
a no tak dzięki za błąd

Zajechany Potem
02-05-2014, 06:27 PM
Moze komus sie przyda,ale dzieki :D

byczek
02-05-2014, 09:13 PM
siemanko kupilem dzisiaj platnego skrypta calego ale nie wiem jak to wszystko ustawic czy ktos moze mi pomuc ? :)

Sanix
02-06-2014, 09:44 AM
ale czego nie umiesz ustawić ? żeby ci pisał z NPC czy jak ? opisz swój problem

foka
02-06-2014, 10:06 AM
a jak dodać , żeby jeszcze kupował speary ?

Sanix
02-06-2014, 10:14 AM
wtedy musisz gdzieś wcisnąć Waypointa do tego co sella speary dodać dodatkową zmeinną, oraz kod

foka
02-06-2014, 10:22 AM
czy możesz to wkleić do pliku lua i mi przesłać?

Y2Quakepc2
02-06-2014, 10:34 AM
kurwa

Sanix
02-06-2014, 11:09 AM
Tutaj masz że kupuje jeszcze Spearki tylko tam dodaj ID zmeiń ilość i wogole ureguluj jak potrzebujesz

http://speedy.sh/ArPQh/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua

a tworząc waypoint dodaj label np: GoSpear i jak dojdzie od NPC dodaj label dokładnie o nazwie "Spear"

foka
02-06-2014, 11:10 AM
ok dzięki wilkie

foka
02-06-2014, 11:36 AM
a mam takie pyt , ale do cavebota. Jak zrobić zeby przechodził przez bramy na yala ?

Sanix
02-06-2014, 12:11 PM
to już musi być kolejny Label dodany z funkcją klikniecia w te dzwignei czy co to tam jest ale tego nei potrafie ;/

borzo
02-06-2014, 04:41 PM
a mam takie pyt , ale do cavebota. Jak zrobić zeby przechodził przez bramy na yala ?
Self.UseItemFromGround(32775, 31141, 5)
zmieniasz koordynacje, na który przedmiot ma nacisnąć. czyli jeśli stajesz obok tego itemu, który cię teleportuję to musisz odjąć 1 od cyfry, koordynaty w osi x, badz y, we wlasciwą stronę, jak to sprawdzic, w którą po prostu stan trochę dalej i postaw waypointa pierwszego i kolejnego w tę stronę co chciałbyś użyć item i sprawdzisz sobie, w której koordynacie masz odjąć. Ten skrypt dodajesz w walkerze. Jeśli nie zadziała musisz dodać do swojego skryptu .lua.
To dodajesz w odpowiednim miejscu w skrypcie, nie mam pojęcia jak ci to wytłumaczyć bo sam niedawno zacząłem i się uczę, ale umiem dodawać niektóre funkcje do skryptów.
przykładowo, gdy label o nazwie "przejscie1brama"

elseif (labelName == "przejscie1brama")then
end
setWalkerEnabled(true)
end
Bądź robisz nowy .lua przykładowo przejscie1brama.lua i dodajesz całe to i uruchamiasz skrypt. Myślę, że powinno działać, a jak będzie jakiś błąd dodaj na samym końcu end.

registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")
function onWalkerSelectLabel(labelName)
if (labelName == "przejscie1brama")then
end
setWalkerEnabled(true)
end

PS. Chętnie pomogę, jeśli będę mógł i potrafił, także mogę razem z kimś robić nowe skrypty, waypointy i rozwijać się w xenobocie, interesuje mnie rozwój w takim stopniu, by sprzedawać skrypty jeśli to możliwe.

Sanix
02-06-2014, 06:04 PM
Borzo masz może GG ?

Zba
02-06-2014, 06:15 PM
Przydatne! dzięki!
A może jak zrobić taskera? Bo szukam czegos na krokodyle i ciezko..

Sanix
02-06-2014, 06:37 PM
hmmm no co jakiś czas samemu sprawdzić to chyba nie jest ciężko ^^

byczek
02-06-2014, 10:23 PM
Mam poytanie ustawialem dzis bota na wyrmach ale gdy wyrma ma czerwone hp to za nia nie leci dlaczego w targetingu mam zaznaczone fallow ! ? co jest nie tak ?

foka
02-07-2014, 12:30 AM
ok sprawdzę to :) tez bym z checia sie dołączył i robił skrypty. Macie jakieś plany?

Sanix
02-07-2014, 09:14 AM
Ja mam plany tylko że aby móc sellać skrypty trzeba spełniac odpow wymagania niestety ;/

KittenofApocalypse
02-07-2014, 10:14 AM
Przydatne! Może nie do sprzedawania swoich skryptów ale do zaoszczędzenia i korzystania z własnych :)

Sanix
02-09-2014, 08:55 AM
Mam poytanie ustawialem dzis bota na wyrmach ale gdy wyrma ma czerwone hp to za nia nie leci dlaczego w targetingu mam zaznaczone fallow ! ? co jest nie tak ?

To już musisz w Google poszukać bo tego Targetingu zbytnio nie ogarniam sam ^^

Neffs
02-16-2014, 02:55 PM
Dlaczego nie mam wogule opcji scrypter w bocie? ;<

Sanix
02-16-2014, 06:31 PM
Z tym do Darkstara albo kogoś niestety ;/

Leilar
02-17-2014, 12:18 AM
Dlaczego nie mam wogule opcji scrypter w bocie? ;<

Musisz po prostu napisać skrypt w notatniku i potem go uruchomić. W tym bocie nie ma edytora tekstu.

alveria12
02-22-2014, 02:21 PM
Siema pobrałem z forum scrypt na zamek

A jak zrobic by zbierał chain armory lub mace i szedł je sprzedawać?

potem wpłacał kasę do banku i szedł spowrotem na respa :)

Pozdrawiam czekam na odp

Zephiro
02-23-2014, 10:13 PM
ock

23:10 XenoScript Error:
Script: Waypoint z Przeplywaniem.lua
Line #: 1
Chunk: C:\Users\Krystian\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoi nt z Przeplywaniem.lua
Error: unexpected symbol near 'ď'
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.

???

Inside1209
02-24-2014, 10:03 AM
Mam to samo co kolega wyżej.
Wie ktoś o co chodzi?

Yamakashi
02-24-2014, 10:36 AM
Zephiro Inside1209
Musicie zmienić encoding w jakim zapisujecie plik, najlepiej używać WordPada do edycji...

laurixx1
02-25-2014, 01:33 PM
Siemanko bys mi pomogl? jak mam ustawic zeby lopata otworzyl? dziure + zeby przez drzwi przeszedl ktore trzeba kliknac prawym myszki ? bys pomogl? ogolnie zajebisty poradnik zrobilem 100% afk script tylko problem z ta dziura i drzwiami ;/

Sanix
02-25-2014, 04:03 PM
dziure z tego co pamietam to stojać SQM pod nia kliknać add stand a zaraz po tem add hole. I rozkopuje później wiadomo add stand north.
drzwi to niestety potrzeba dodać spejalny label i umieścić go w skrypcie za chwile wrzucę aby zjem obiad

Inside1209
02-25-2014, 08:25 PM
Jak się zmienia ten encoding?

Sanix
02-25-2014, 08:28 PM
Tutaj te drzwi

elseif (labelName == "door") then
sleep(math.random(1000, 2000))
local item = Map.GetTopUseItem(pozycja drzwi x, pozycja dzwi y, pozycja dzwi z)
if (item.id == IDdrzwi zamknietych) then
gotoLabel("door")
else
gotoLabel("cont1")
end

Musicie pododawać tylko odpowiednie labele

cont1 w tym wypadku bedzie jezeli dzwi sa otwarte

Inside1209
02-26-2014, 05:58 AM

mesmeroo
03-03-2014, 03:16 PM
Popraw błędy "urzytkownik" "urzywamy"
Niepisz poradników jak nieumiesz pisac ;c

godot
03-03-2014, 03:22 PM
Zephiro Inside1209
Musicie zmienić encoding w jakim zapisujecie plik, najlepiej używać WordPada do edycji...

Jaki WordPad ... używajcie notepad++ - http://notepad-plus-plus.org/

Format -> Konwertuj na format UTF-8 bez BOM

Co do poradnika trafiłem na pare literówek w zmiennych musiałem poprawić nie pamiętam dokładnie co bylo źle, przy wypłacaniu gp, statku oraz kupowaniu pontionów poponował był większą wartość w pause gdyż bot wykonuje to wszystko podejrzanie szybko.

Sanix
03-03-2014, 05:58 PM
Ja chciałem tylko pomóc, ale jeśli komuś się nei podoba to nie musi korzystać

arek2141
03-09-2014, 06:37 PM
Jaki WordPad ... używajcie notepad++ - http://notepad-plus-plus.org/

Format -> Konwertuj na format UTF-8 bez BOM

Co do poradnika trafiłem na pare literówek w zmiennych musiałem poprawić nie pamiętam dokładnie co bylo źle, przy wypłacaniu gp, statku oraz kupowaniu pontionów poponował był większą wartość w pause gdyż bot wykonuje to wszystko podejrzanie szybko.

mam ten sam problem zrobilem co napisales i nadal to samo praktycznie tylko zamiast
Error: unexpected symbol near 'd' jest
Error: unexpected symbol near '-'

godot
03-09-2014, 06:47 PM
zobacz te linijki czy nie masz jakis dziwnych znaków, spacji

arek2141
03-09-2014, 07:00 PM
nawet jak pobiore i bez edytowania wkleje do folderu scripts i odpale to takie cos wyskakuje

magson
03-09-2014, 08:50 PM
kurwa

jaaaapierdole

Sanix

+1 dla Ciebie : )

grzana088
03-13-2014, 11:12 AM
Siemanko, Macie jakis program do uzywania reconnecta? Jak sobie radzicie z tym problemem?

Sanix
03-13-2014, 04:06 PM
Mój sposób to posiadanie brata który nie uczęszcza do skzoły ani jeszcze nie robi nigdzie więc zawsze o tej 10:10-10:15 mu dzwonie :)

Pazerny
03-14-2014, 07:48 AM
hey potrzebuje scrypta aby stal na ukos przy dlach jak to napisac wie ktos dziekuje

godot
03-14-2014, 08:37 AM
Siemanko, Macie jakis program do uzywania reconnecta? Jak sobie radzicie z tym problemem?

TeamViewer + Smartphone

Sanix
03-14-2014, 10:14 AM
Pazerny w targetingu jak masz DL'a to ustawiasz Diagonal wtedy powinien na skosie stać

jokerziomek
03-18-2014, 08:52 PM
Wszystko Działa plus dla autora postu nie muszę kupować gotowych skryptow +

xetop
03-19-2014, 02:21 PM
Ja natomiast potrzebuje skryptu na exani hur up/down. Chce postawic rp na choseny i nw jak zrobic, bo gdy wraca musi uzyc czaru levitate

Hars
03-20-2014, 08:50 AM
Ja natomiast potrzebuje skryptu na exani hur up/down. Chce postawic rp na choseny i nw jak zrobic, bo gdy wraca musi uzyc czaru levitate

Self.Turn(0, 1, 2, 3)

gdzie:
0 - north
1 - east
2 - south
3 - west

następnie:

Self.Say('exani hur up')

Dodajesz do waypointów jako one-liner script.

Okrzem
03-21-2014, 10:09 PM
A jak mogę zapisać swojego skrypta? W sensie, gdzie one się zapisują (W postaci jakiego pliku, oraz lokalizacja?)

edit:
NVM, JUŻ MAM.

Sanix
03-22-2014, 02:52 PM
W sumie racja bo nie napisałem o tym. Plik z waypointem docelowo tworzy się w folderze Moje DOkumenty>XenoBot>Settings a plik LUA musimy osobiście wkleić do Moje DOkumenty>XenoBot>Scripts

Szady
03-23-2014, 10:34 AM
dzieki wielkie, w koncu zrobilem swoj full afka! mam tylko maly problem, nie znam sie calkowicie na tych kodach a chcialbym skrypt idealnie dopracowac: mam problem z tym, ze czasami w backpacku mam wiecej itemek niz 1 bp i nie otwiera mi kolejnego zeby wrzucalo itemki :/ chcialbym tez ze jak bedzie depositowal to zeby mi te dwa backpacki tak zrobil, moze mi ktos w kodzie pomoc to zrobic?

http://wklej.org/id/1308953/

Sanix
03-23-2014, 10:38 AM
Właśnie osobiście mam ten sam problem ;/ Nie mam pojęcia jak to rozwiązać ;/

Nakuu
03-23-2014, 11:41 AM
Najałatwiejszy sposób to po prostu zdepozytować itemy z obecnie otwartego plecaka, zresetować bacpkacki całkowicie i jeszcze raz zrobić depozytowanie. Dzięki temu jeżeli zebraliśmy 2 plecaki itemów to zdepozytuje z obydwóch, niestety nie bedzie to juzdziałać przy 3 plecakach - trzeba pisać własną funkcje do depozytowania :)

Sanix
03-23-2014, 11:55 AM
mi bardziej chodzi że nie da się zdepozytować bo BP w Depo jest już pełen...

Nakuu
03-23-2014, 11:58 AM
Przecież natywna funkcja Xeno do depozytowania normalnie otwiera kolejne plecaki w depo (pod warunkiem że są na ostatnim slocie).

Sanix
03-23-2014, 12:06 PM
To nwm. Mi jakoś sie to buguje widocznie :)

Szady
03-23-2014, 02:47 PM
Najałatwiejszy sposób to po prostu zdepozytować itemy z obecnie otwartego plecaka, zresetować bacpkacki całkowicie i jeszcze raz zrobić depozytowanie. Dzięki temu jeżeli zebraliśmy 2 plecaki itemów to zdepozytuje z obydwóch, niestety nie bedzie to juzdziałać przy 3 plecakach - trzeba pisać własną funkcje do depozytowania :)

a moglbys w tym skrypcie co podalem pomoc mi to zrobic? ;p jestem kompletnie zielony, zrobilem tego full aafka korzystajac z rad autora ai nie mam pojecia jak ustawaic to resetowanie bp.

ale tak na logike, ustawie resetowanie bp to dlaczego ma mi otworzyc bp w bp? co sie zmieni?

cinekqqq
03-23-2014, 07:30 PM
moim zdaniem w tym lua jest zle resetbp, ja dodałem własny kod do resetowania i mi śmiga wszystko :) Jeśli chcesz dostac info wiecej to sie odezwij na gg 44952797 a Ci pomoge , znaczy kazdemu pomoge wiec jak macie problemy czy cos to napiszcie ;)

Sanix
03-26-2014, 06:21 PM
Właśnie sam opracowałem już jak to zrobić :)

za niedługo dołącze tutaj drugą część poradnika :)

jwbenek
03-27-2014, 05:45 PM
a mozna dodac do skryptu to zeby przy zostawianiu w depo loota bral royalki? ;) oczywiscie przydaloby sie rowniez polecenie, ze jak jest juz ich malo, to ucieka do dp ;d w sensie przy sprawdzaniu ilosci potow ;d

Sanix
03-27-2014, 07:14 PM
Oczywiście że sie da ale dużo linijek wtedy trzeba zmieniać a ja wsumie to robiłem to pod Kine którym sam zapylam po Expach

jointfromhell
03-27-2014, 08:00 PM
gitdsf
fffffffffffffffffds

jwbenek
03-27-2014, 08:00 PM
A nie wystarczy dodac linijki tam gdzie jest "checker" zeby sprawdzal ilosc spearow na tej samej zasadzie co sprawdza potiony?

Sanix
03-27-2014, 08:21 PM
no nie dokońca. Trzeba wpierw pododawać zmienne. Spear minimum, maximum, pozniej do checkerów to pododawać i wgl

jwbenek
03-27-2014, 11:06 PM
Jestes w stanie podac mi komende ktora bedzie pobierala speary z depo? a z reszta mysle, ze sie uporam

Pomocny Patryk
03-28-2014, 12:11 AM
Dobrze, że taki temat istnieje brawo chłopaki !

Hars
03-28-2014, 05:25 AM
no nie dokońca. Trzeba wpierw pododawać zmienne. Spear minimum, maximum, pozniej do checkerów to pododawać i wgl

i w ogóle co? To jest 3 minuty roboty zrobienie tego, więc nie wiem w czym problem.

Jestes w stanie podac mi komende ktora bedzie pobierala speary z depo? a z reszta mysle, ze sie uporam

Self.WithdrawItems(A, {B, C, D})

gdzie:
A - to numer slotu w depo z którego ma pobierać speary itp.,
B - id speara/assassin stara etc.,
C - numer slotu do którego ma dany itemek wkładać, 0 - main bp, 1 - pierwszy bpk itp.
D - ilość która ma pobierać z depo

Tak u mnie wygląda depositer z pobieraniem assassin starów.

--[[deposititems]]--
function DepositItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.DepositItems({xxx, 0}, {xxx, 1})
Self.WithdrawItems(2, {7368, 0, 300})

Zadziała to w przypadku gdy bpków do których depozytuje itemy nie masz pełnych i nie musi ich otwierać, jeżeli tak masz to zrób całkiem oddzielną linijkę na pobieranie z depo.

--[[withdraweitems]]--
function WithdraweItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)

Myślę że o to Ci chodziło.

Możemy zrobić z tego tematu taki mały polski support.

jeckyll
03-28-2014, 06:10 AM
Gdy wciskam execute script dostaje error,o co chodzi? czy potrzebny jest jakis library do tego??

Hars
03-28-2014, 06:40 AM
Gdy wciskam execute script dostaje error,o co chodzi? czy potrzebny jest jakis library do tego??

jaki error? wklej tutaj tego errora będziemy mogli bardziej pomóc, bo na tą chwilę to nic nie wiem. To jak pytanie: "nie działa mi komputer, co jest nie tak?";)

jeckyll
03-28-2014, 06:49 AM
07:46 XenoScript Error:
Line #: 86
Chunk: C:\Users\wtf2\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.

Mialem juz takie error kiedys z innym skryptem lecz nie pamietam co wtedy zrobilem by dzialal czy co,nie gralem troche w tibie nie pamietam,lecz teraz chce se ustawic takiego latwego refilera na eka,wiec chce uzyc tego skryptu bo w innych prawde mowiac sie nie znam za wiele...

Hars
03-28-2014, 07:11 AM
elseif (labelName == "TravelBack") then
setWalkerEnabled(false)
delayWalker(5000)
Self.Say("hi")
sleep(math.random(700, 1400)) - <-- usuń
Self.SayToNpc("Wyspa powrotna") -- Tutaj wpisz wyspe powrotna
sleep(math.random(300, 1000))
Self.SayToNpc("yes")
setWalkerEnabled(true)

Spróbuj usunąć myślnik zaznaczony na czerwono.

jeckyll
03-28-2014, 07:16 AM
Dziekuje ci ;)

Sanix
03-28-2014, 07:40 AM
Możemy zrobić z tego tematu taki mały polski support.

jak najbardziej za :)

sorki za ten myślnik w Lua widocznie zapomniałem go usunąć ;/

jeckyll
03-28-2014, 07:47 AM
Mam jeszcz jedno pytanie ,chodzi o skrypt Sanixa,w tej linijce local ItemBP = 9602 -- ID plecaka na itemy (Orange Backpack) jest tylko jedno id jednego backpacka lecz ja potrzebuje z 3 bp na loota,gdzie dopisac id innych bp do lota w tej samej linijce czy jak?

Hars
03-28-2014, 07:49 AM
Ale chcesz mieć całkiem nowe bpki na loot czy jak Ci się ten pomarańczowy zapełni to ma otwierać drugi?

jeckyll
03-28-2014, 07:50 AM
Jak sie pomaranczowy zapelni to otworzy ,2 i potem 3 i wklada tam loota.

Hars
03-28-2014, 07:52 AM
To wystarczy że w jednym bpku będzie drugi bpk tego samego koloru (to samo id) i bot automatycznie otworzy drugi, trzeci itd. Tylko pamiętaj żeby kolejne bpki były jako pierwszy slot jeżeli pusty bpk, jeżeli pełny to mają być na samym końcu.

jeckyll
03-28-2014, 07:55 AM
Oh nice dzieki ci jeszcze raz

Sanix
03-28-2014, 07:59 AM
poprostu do tego Orange BP włóż kolejne ORange BP i nei ma problemu :) bot sdam bedzie je otwierał przy wypełnianiu
później problem tylko z depositingiem ale właśnie zamierzam zrobić poradnik o tym bo Skrypt już zrobiłem

ehh spóźniłem sie z odpowiedzią :)

Hars
03-28-2014, 08:02 AM
Z taką sytuacją radzę sobie w taki sposób że robię depozyta, reset bpków, i jeszcze raz depozyter.

Sanix
03-28-2014, 08:03 AM
ale to tobie dużo nie da bo wtedy albo ci pominie środkowy BP albo coś takiego :)

Hars
03-28-2014, 08:06 AM
Można też zrobić żeby jak wyładuje jeden bpk otwierał drugi, potem trzeci, jak skończy resetbpków i dalej na hunta.

Sanix
03-28-2014, 08:07 AM
Ja już wszystko ogarnąłem SIE NEI STRESUJ :) tylko zrobienie Poradnika jeszcze mi zostało tylko

Hars
03-28-2014, 08:10 AM
Nie stresuję się tylko daję pomysł jak to zrobić, a że jestem w pracy aktualnie to nie mam jak wypróbować skrypta na to. Wklej tutaj, popraw pierwszy post, wrzuć tam linka do postu ze skryptem i będzie ;)

jeckyll
03-28-2014, 08:11 AM
Mi wlasciwie chodzi o to by moj EK bral kase banku,kupowal poty,na hunta jak lootnie all to wraca sprzedaje loota,deposit golda,wraca znowu po poty i znowu na hunta i tak w kolko,nie chce wkladac do depo,ja na Hive bede bocil,i tam jest npc u ktorego sie sella loota w tym samym miejscu co sie kupuje poty

jeckyll
03-28-2014, 08:15 AM
Jest w tym skrypcie command by sprzedawal loota ??

Sanix
03-28-2014, 08:16 AM
w moim skrypcie nie. Ale dodać to nie jest ciężko tylko jedna funkcja w lua i dodatkowy label

Hars
03-28-2014, 08:17 AM
Poszukaj na forum skryptu na sellanie do djinna/rafazana i poprostu sobie przepisz do siebie, odpowiednio go zmieniając pod siebie.

jeckyll
03-28-2014, 08:17 AM
Masz ten kommand?Ja sie za bardzo nieznam i szukalem ale nic

jeckyll
03-28-2014, 08:24 AM
elseif (labelName == "Sell") then
setBotEnabled(false)
Self.Say("hi")
sleep(math.random(1500, 2000))
Self.SayToNpc("creature products")
sleep(math.random(2000, 2700))
SELL_ITEMS = {"compound eye", "crawler head plating", "deepling breaktime snack", "deepling claw", "deepling guard belt buckle", "deepling ridge", "deepling scales", "deepling warts", "deeptags", "dung ball", "eye of a deepling", "key to the drowned library", "kollos shell", "spellsinger's seal", "spidris mandible", "spitter nose", "swarmer antenna", "waspoid claw", "waspoid wing"}
for _, ITEM_NAME in ipairs(SELL_ITEMS) do
if (Self.ShopGetItemSaleCount(ITEM_NAME) > 0) then
Self.ShopSellAllItems(ITEM_NAME)
wait(300, 500)
end
end
setBotEnabled(true)

o to skrypt o ktory mi chodzi,lecz pytanie gdzie ja mam go dopisac? :/?? na koncu ?

Hars
03-28-2014, 08:24 AM
local NPC = "Rock In A Hard Place" -- nazwa NPC

local MerchantsAndItems =
{
Rock In A Hard Place = {"tu nazwy itemków", "tu nazwy itemków", "tu nazwy itemków"}

function LootSeller()
Walker.Stop()
Self.SayToNpc({'hi','trade'}, 65)
wait(400)
for i = 1, #MerchantsAndItems.Rashid do
if (Self.ShopGetItemSaleCount(MerchantsAndItems.Rock In A Hard Place[i]:lower()) >= 1) then
Self.ShopSellAllItems(MerchantsAndItems.Rock In A Hard Place[i])
wait(300, 500)
end
end
Walker.Start()

Do walkera dodaj label LootSeller()

jeckyll
03-28-2014, 08:25 AM
Ten jest dla creature products,mi potrzebny jest tez do loota jak grasshoppers legs etc.

jeckyll
03-28-2014, 08:27 AM
Powinien dzialac,mam go wkleic na samym poczatku ? przy local?

Hars
03-28-2014, 08:28 AM
Te dwa locale wklej pod pozostałe, resztę skryptu wrzuć niżej jak inne typu depositer, bp reset, bank.

jeckyll
03-28-2014, 08:46 AM
Dostaje znowu error

jeckyll
03-28-2014, 08:51 AM
W ktorych to linijkach mam dopisac? bo mi error caly czas wychodzi

jeckyll
03-28-2014, 08:55 AM
Zrobilem jak napisales i error dostaje dalej

Sanix
03-28-2014, 09:01 AM
Jeckyl wyslij mi swoje Lua to ci je zrobie poprawnie

jeckyll
03-28-2014, 09:03 AM
http://www.speedyshare.com/kz9d3/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua

Sanix
03-28-2014, 09:12 AM
Musisz troche poczekać bo te kody co ktoś podał coś nei pyrtajet musze sam ogarnanc ;/

jeckyll
03-28-2014, 09:14 AM
Ok ;)

Sanix
03-28-2014, 09:19 AM
A powiedz mi co trzeba do tego NPC pisac żeby sie dało sellnanć te itemki ? bo u teog NPC jakoś inaczje sie pisze c'nie ?

Hars
03-28-2014, 09:24 AM
http://speedy.sh/sU5BS/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua

Zobacz teraz, i jak masz jakiś error to pisz, na prawdę będzie łatwiej go poprawić.

jeckyll
03-28-2014, 09:27 AM
Normalnie hi trade,i zeby sellal te itemy dam id:14089,14088,14087,14087 ,i wlasciwie chodzi ze jak z hunta wraca to zatrzymuje sie u npc,sprzedaje,itemy,i po tym u tego samego npc kupuje poty,bo ten npc sprzedaje poty i runy,i kupuje itemy.

Sanix
03-28-2014, 09:27 AM
http://speedy.sh/QXPwZ/Jeckyll.lua

Tutaj masz :)

tylko pododawaj ID w na początku Lua i musisz zedytować linijke 157 bo z tym NPC na gray sie jakoś inaczej rozmawia

później dodaj Label SellItem i powinno wszystko śmigać

jeckyll
03-28-2014, 09:29 AM
Oto error Hars 10:28 XenoScript Error:

jeckyll
03-28-2014, 09:32 AM
Sanix w twoim tez dostaje error

jeckyll
03-28-2014, 09:33 AM
10:32 XenoScript Error:
Script: Jeckyll.lua
Line #: 20
Chunk: C:?Users?wtf2?Documents?XenoBot?Scripts?Jeckyll.lu a
Error: unexpected symbol near 'local'

Hars
03-28-2014, 09:33 AM
Oto error Hars 10:28 XenoScript Error:

Pobierałeś tego co Ci podesłałem? Czy próbowałeś tego co sam robiłeś?

jeckyll
03-28-2014, 09:34 AM
Pobralem to co mi dales.

Hars
03-28-2014, 09:36 AM
Błąd jest w pierwszej linijce, nie nacisnąłeś jakiegoś klawisza przez przypadek żeby dodało jakąś literkę w pliku?

Sanix
03-28-2014, 09:37 AM
Jeckyll wpierw musisz pododawać wszelkie ID w tych Localach Item1 Item2 i wgl mi błąd nie wyskakuje

jeckyll
03-28-2014, 09:38 AM
Nie nic,poprostu pobralem,paste do Scripts,i Execute Scripter i wtedy blad to samo z Hanixa skryptem

jeckyll
03-28-2014, 09:40 AM
Sanixa

Hars
03-28-2014, 09:40 AM
Musisz liczyć teraz na Sanixa bo ja w pracy jestem i nie mam jak sprawdzić tego.

jeckyll
03-28-2014, 09:42 AM
Wiec tak,wpisalem ID tam gdzie trzeba lecz dostaje error.

jeckyll
03-28-2014, 09:43 AM
10:41 XenoScript Error:
Script: Jeckyll.lua
Line #: 24
Chunk: C:?Users?wtf2?Documents?XenoBot?Scripts?Jeckyll.lu a
Error: unexpected symbol near 'local'

Sanix
03-28-2014, 09:46 AM
ale wypełniłeś dosłownie każdy Item Idkiem ? póxniej możesz już byle jakei wpisywać jak nei masz tylu Itemow na sell

jeckyll
03-28-2014, 09:49 AM
Oh teraz dziala,wpisale wszystko,dzieki Sanix i Hars,;)

jeckyll
03-28-2014, 09:51 AM
Mam takie pytanie jeszcze,wiec bot bedzie mi sprzedawal loota i kupowal zaraz po tym poty ?

Sanix
03-28-2014, 09:51 AM
Spoko teraz tylko przetestuj czy wszystko śmiga bo wiadomo jakiś błąd mógł się przytrafić :)

jeckyll
03-28-2014, 09:58 AM
Tam gdzie napisales by zmienic,to tylko trade wystarczy,chyba niczego nie musze dopisywac by bral potki prawda? O to ci chodzilo? bo do tego npc wystarczy napisac hi trade jak do innych;p

Hars
03-28-2014, 09:59 AM
Mam takie pytanie jeszcze,wiec bot bedzie mi sprzedawal loota i kupowal zaraz po tym poty ?jak ustawisz label do kupowania potkow po labelu do sprzedawania to tak.

jeckyll
03-28-2014, 10:02 AM
Ok teraz potestuje to i dam wam znac ;)

jwbenek
03-28-2014, 06:43 PM
elseif (labelName == "Deposit") then
setWalkerEnabled(false)
Self.ReachDepot()
Self.DepositItems({17846, 0}, {17812, 0})
Self.DepositItems({17817, 1}, {17819, 1})
Self.WithdrawItems(3, {7378, 0, 30})
wait(1500,1900)

Czy jest to poprawnie napisane? Bo wszystko dziala oprocz linijki z withdrawitems...

Dodatkowo postac nie zbiera loota ze wszystkich cial, mozna to jakos zmienic?

Sanix
03-28-2014, 07:33 PM
szczerze powiem nigdy nie testowałem withdrawa z depo więc nwm a z looterem to jest już błąd autora bota ;/

jwbenek
03-28-2014, 08:04 PM
21:01 XenoScript Error:
Script: [One-Liner executed by XenoBot Walker]
Chunk: [string "Leave"]
Error: '=' expected near '<eof>'

Wszystko ladnie dzialalo, az nagle zaczelo wyskakiwac cos takiego, dodam, ze w kodzie nic nie zmienialem

Hars
03-28-2014, 08:06 PM
elseif (labelName == "Deposit") then
setWalkerEnabled(false)
Self.ReachDepot()
Self.DepositItems({17846, 0}, {17812, 0})
Self.DepositItems({17817, 1}, {17819, 1})
Self.WithdrawItems(3, {7378, 0, 30})
wait(1500,1900)

Czy jest to poprawnie napisane? Bo wszystko dziala oprocz linijki z withdrawitems...

Dodatkowo postac nie zbiera loota ze wszystkich cial, mozna to jakos zmienic?

Masz wpisane że ma Ci pobierać z 3 slota, jesteś pewny że z 3 (ostatnia kratka w otwartym depo), a może z 2 czyli z 3 okienka.

0 - 1 slot,
1 - 2 slot,
2 - 3 slot,
3 - 4 slot, itd.

jwbenek
03-28-2014, 08:32 PM
Tak, wiem, ze tak to dziala. Sprawdzalem rozne kombinacje jednak zadna nie zadzialala

Hars
03-28-2014, 08:37 PM
Kurczę dziwne, bo używałem tego skryptu u siebie i wszystko działało.

godot
03-28-2014, 09:25 PM
w tej linicje jest błąd powinno być HealthPotID

Self.WithdrawMoney((HealthCost*(WantedHealth-Self.ItemCount(HealthPotIDID))))

Sanix
03-28-2014, 10:01 PM
Faktycznie. Poprawię to i jutro zuploaduje linka. chociaż nie wydaje mi się żeby to jakoś wpływało na cokolwiek

jokerziomek
03-28-2014, 11:32 PM
ja mam jedno pytanie bo moi znajomi mówią mi ze to jest wykrywalny bot czy to prawda czy przy mass banie dostane delete

Hars
03-29-2014, 05:03 AM
@up

Contrary to popular belief, all bots are detectable - any bot maker who claims their bot is undetectable is lying to you. XenoBot, however, maximizes its stealth using advanced rootkit technology.

Tak, wiem, ze tak to dziala. Sprawdzalem rozne kombinacje jednak zadna nie zadzialala
Jeszcze tak dla 100% pewności, to ammo masz w bpku w 3 slocie, tak?

jwbenek
03-29-2014, 06:36 AM
Nie, po prostu mam wrzucone do dp. 0,1 - bp z lootem, 2-royal speary (w kodzie jest 3, bo probowalem roznych kombinacji)

Hars
03-29-2014, 08:01 AM
To wrzuć do bpka i podpisz odpowiedni slot i daj znać czy działa.

cinekqqq
03-29-2014, 10:07 AM
Witam mam pytanie a zatem czy jest skrypt na logowanie sie ?:)

Hars
03-29-2014, 10:56 AM
Nie ma takiego. Nie wiem czy nadal działa ale możesz użyć programiku od Syntax'a. http://forums.xenobot.net/showthread.php?1920-Program-Reconnect-after-logged-out&highlight=reconnect

jwbenek
03-29-2014, 11:19 AM
To wrzuć do bpka i podpisz odpowiedni slot i daj znać czy działa.

Dziala jak nalezy, dzieki wielkie :)

Mam pytanie odnosnie skryptu, dlaczego nawet jesli mam okreslona ilosc shp z ktora moge isc expic, to i tak za kazdym razem dokupuje jedna sztuke? No i jak mozna poprawic resetowanie BP? :>

Sanix
03-29-2014, 05:20 PM
Nie mam pojęcia czemu zawsze dokupuje jednego :) sam się z tym borykam. A co ci w resetingu nie działa ?

jwbenek
03-29-2014, 05:37 PM
Wszystko xd w ogole mi nie resetuje bpkow

Sanix
03-29-2014, 05:45 PM
Może nie pozmieniałeś ID'ków

jwbenek
03-29-2014, 06:15 PM
Pozmienialem

Sanix
03-29-2014, 06:37 PM
Wut... Wyślij mi swoje LUA zobaczymy co tam pogrzebałeś

Sanix
03-29-2014, 07:18 PM
Niby wszystko dobrze. Musi ci resetować te Backpacki a na pewno Label utworzyłeś o dobrej Nazwie ? duże i małe litery mają znaczenie

jwbenek
03-29-2014, 08:15 PM
Tak, label jest w porzadku

iwanprzemo1
03-29-2014, 10:12 PM
siemka a ja mam pytanie jak zrobić zeby z expa wychodził dopiero jak ma np 20 capa? nie wczesniej?

jwbenek
03-29-2014, 10:48 PM
local MinCap = 50 -- Od ilu Capa wracać

w kodzie znajdziesz taka pozycje, po prostu zmien wartosc

Sanix
03-30-2014, 08:03 AM
JWbenek nei mam pojęcia jak moge ci pomóc. Musiałbyś chyba wysłać mi całego Skrypta tj. Lua i XBST bo inaczej nie wiem w czym tkwi błąd

jwbenek
03-30-2014, 09:49 AM
Dobra, znalazlem blad, w kodzie jest wpisane "ResetBp", a label mialem "ResetBP" xd tylko teraz zamyka mi bp z lootem i kasa, ale otwiera tylko bp z lootem.. ID bp sie zgadza

Sanix
03-30-2014, 10:02 AM
A pytałem sie ciebie czy napewno dobrze label nazwałeś ...

jwbenek
03-30-2014, 10:11 AM
Dobrze nazwalem, w poradniku napisales "ResetBP", a w kodzie "ResetBp"

Sanix
03-30-2014, 10:24 AM
A no niby tak bo wczoraj zaktualizowałem lekko te lua bo miał jeden błąd i zmieniłem z dużej na małą literę :) Poproawiłem teraz w tekscie poradnika też

jokerziomek
03-30-2014, 09:07 PM
ma ktoś dobrego huda z wszystkimi itemami ??

Sanix
03-31-2014, 05:35 AM
ja polecam HUD'a by Nakuu jest (chyba) darmowy

jokerziomek
03-31-2014, 02:31 PM
mam nakuu hud i mi nie działa nie wyświetla mi nic poza gpkami mówię od razu expie na port hope corym

Hars
03-31-2014, 03:15 PM
http://forums.xenobot.net/showthread.php?22212-XBPS-HUD-Advanced-Heads-Up-Display

Zobacz tego, uzywam go na tych mobach szczuropodobnych.

A to ze nie dziala wyswietlanie itemow to musisz sobie edytowac huda, wystarczy zerknac w plik.

jokerziomek
03-31-2014, 03:23 PM
Dziękuję a mógłbyś mi wytłumaczyć co trzeba w takim hudzie edytowac

Hars
03-31-2014, 03:30 PM
Jaki numer telefonu? Przeciez to jest normalny dropbox. Otworz plik lua huda w notatniku na przyklad i zauwazysz co trzeba zmienic, dopisac.

Sanix
03-31-2014, 03:30 PM
bo tam w LUA musisz zrobić aby zczytywał info z lootera w danym pliku XTBS

masz na samej góże linijke

mniejwiecej tka wygląda

fileName = 'Yala Necro Hero'

Zmień na nazwe pliku tego z settings

jokerziomek
03-31-2014, 03:33 PM
Sanix spróbuje Hars dziękuje za huda działa

jwbenek
04-01-2014, 04:49 PM
Siema, boce palkiem i zauwazylem, ze jak bije na dystans to biegnie w kierunku NASTEPNEGO waypointa i pcha sie na wieksza ilosc potworow. Orientujecie sie czy mozna to w jakis sposob zmienic?

grzana088
04-03-2014, 12:31 PM
Witam, mam problem z botem jak boce pallka, poniewaz czasem speary koncza sie szybciej czasem wolniej i dzisiaj w nocy mialem taka sytacje ze sie skonczyly i padlem przez to? Czy jest moze jakis skrypt zeby jak sie skoncza speary to wylacza targeting? Albo leci do waypointu Leave?

Tutaj znalazlem jakis skrypt, ale to bije exori san jak skoncza sie speary:

local strike = "Exori San" -- Name of strikespell
local ammo = "Crystalline Arrow" -- Name of ammunition
local amount = 10 -- Amount to start cast strike

while true do
if Self.ItemCount(ammo) <= amount and Self.TargetID() ~= 0 then
Self.Cast(strike)
if not leaving then
Walker.Goto("Leave")
leaving = true
end
end
end

Moze to jakas przerobic?

Sanix
04-03-2014, 12:38 PM
Ale w jaki sposob chcesz przerobić ten skrypt ? co on ma konkretnie robić ?

grzana088
04-03-2014, 12:47 PM
Okej, dzieki juz sobie poradzilem sam ;) Chodzi mi o to aby jak zostanie np. 1 spear to wylacza targeting i wtedy leci dalej az do checksuplies i wtedy idzie do depo sie zrefillowac, Tak za bardzo to nie jest dobry pomysl, poniewaz moga go zblokowac potwory, Masz moze jakies inne rozwiazanie?

Jak cos to wklejam moj skrypt ktory wylacza targeting jak ma 1 Royal speara:

local ammo = "Royal Spear" -- Name of ammunition
local amount = 1 -- Amount to start cast strike

while true do
if Self.ItemCount(ammo) <= amount and Self.TargetID() ~= 0 then
setTargetingEnabled(false)
end
end

Sanix
04-03-2014, 01:01 PM
Ew. skrypt który bije Exevo mas san cyz jakoś tak gdy dostanie trapa :)

Albo system 3 zapasowych Spearków. Innych niż normalnie używane które by zakładał skryptem gdy nie może wyszukac normalnych :)

grzana088
04-03-2014, 01:20 PM
Dobry pomysl ;) dzieki za podsuniecie ;P

Hars
04-03-2014, 02:12 PM
Albo uzycie runki jak bedzie w trapie bez ammo.

tadek67
04-04-2014, 04:35 PM
Elo,
Pomoze mi ktos zmodyfikowac tak tego skrypta zeby minimalizowal bp bo ten jakos tego nie robi, nie wiem co jest nie tak :)
< elseif (Label == "bpOpen") then
Walker.Stop()
Self.CloseContainers()
wait(900,1000)
Self.OpenMainBackpack(MinimizeMainBP):OpenChildren ({StackBP,MinimizeBPs}, {LootBP,MinimizeBPs}, {GoldBP,MinimizeBPs})
wait(1000)
Walker.Start()
end
end
>
Help
Dzieki za pomoc

Sanix
04-04-2014, 07:53 PM
a sproboj tak
:

elseif (Label == "bpOpen") then
Walker.Stop()
Self.OpenMainBackpack(true)
Container.GetFirst():OpenChildren(StackBP)
wait(1000)
Container.GetFirst():OpenChildren(LootBP)
wait(1000)
Container.GetFirst():OpenChildren(GoldBP)
wait(1000)
Container.GetByName(StackBP):Minimize()
wait(1000)
Container.GetByName(LootBP):Minimize()
wait(200)
Container.GetByName(GoldBP):Minimize()
wait(200)
Walker.Start()

tadek67
04-05-2014, 11:48 AM
Teraz niby wszystko gra oprocz jednego bp, bo go nie zamyja lecz wyskakuje komunikat :
13:46 XenoScript Error:
Script: Nakuu HUD - Original.lua
Line #: 100
Chunk: ...z\Documents\XenoBot\Scripts\Nakuu HUD - Original.lua
Error: bad argument #1 to 'input' (..\Settings\[Knight] Venore East Corym.xbst: No such file or directory)
Dzieki za pomoc

Sanix
04-05-2014, 12:19 PM
Mógł byś troche jaśneij przedstawić sytuacje ? i najlepiej podesłać Lua ?

tadek67
04-05-2014, 12:41 PM
Prosze

Pafavelek
04-05-2014, 05:20 PM
Witam robilem Wpt zgodnie z poradnikiem i tutaj jest jakis blad nie chce sie odpalic wasz skrypt? mozecie pomoc This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
19:17 XenoScript Error:
Script: Waypoint z Przeplywaniem ?1?.lua
Line #: 93
Chunk: C:\Users\Acer\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem ?1?.lua

Sanix
04-05-2014, 06:28 PM
Tadek ty mi wysłałeś nie ten skrypt w którym jest error ^^

Pafavelek
otwórz to Lua przez notepada i zjedźdo linijki 93 tam być linijka z kodem i za nią przez przypadek stoi - którego nie powinno być

Pafavelek
04-05-2014, 07:16 PM
I tutaj jezeli bys mogl pomoc tamto naprawilem
2 XenoScript Error:
Chunk: C:\Users\Acer\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua

tadek67
04-05-2014, 07:23 PM
To znaczy ze ten, ale mi chodzi glownie o te zamykanie bp a to sie chyba robi w pliku lau :)
Dzieki wielkie:)

Sanix
04-05-2014, 07:28 PM
To jest źle zapisane Lua jakiś błąd. skopiuj całą zawartość tego lua i wklej do nowego pliku bo nie da sie chyba inaczej tego naprawić

rexiu1908
04-05-2014, 07:32 PM
jak nauczyc sie pisać od podstaw takie skrypty lou bo ja bym bardzo chciał wkoncu mojego 200 ek zaczać dalej bocić

Sanix
04-05-2014, 07:50 PM
na pierwszej stronie masz poradnik :)

Pafavelek
04-05-2014, 07:56 PM
Sanix ten sam problem co wczesniej .. ;/ tylko akurat tego nie widze :D zerknij jezeli masz czas

Chunk: C:\Users\Acer\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua

Sanix
04-05-2014, 08:00 PM
To jest źle zapisane Lua jakiś błąd. skopiuj całą zawartość tego lua i wklej do nowego pliku bo nie da sie chyba inaczej tego naprawić

JEŻELI PISZE ŻE PROBLEM LEŻY W LINE 1 TO ZNAK ŻE LUA SIĘ ŹLE ZAPISAŁO I TRZEBA ZASTOSOWAĆ WYMIENIONĄ WYŻEJ AKCJE

Pafavelek
04-05-2014, 08:01 PM
nie wiem jak zrobic nowy plik Lua.. ;/

Nakuu
04-05-2014, 08:03 PM

JEŻELI PISZE ŻE PROBLEM LEŻY W LINE 1 TO ZNAK ŻE LUA SIĘ ŹLE ZAPISAŁO I TRZEBA ZASTOSOWAĆ WYMIENIONĄ WYŻEJ AKCJE

To jest raczej błąd z kodowaniem pliku (encoding) ;)

Pafavelek
04-05-2014, 08:03 PM
probowalem na innym komputerze ten to samo ... cos jest nie tak takiego pobiera i taki blad

Sanix
04-05-2014, 08:10 PM
To jest raczej błąd z kodowaniem pliku (encoding) ;)

Wiem czytałem gdzieś o tym ale najprostrzy sposób to skopiować i zapisać na nowo :) Jest szybko i wygodnie więc tak też doradzam

A ty widzę jesteś cichym assasinem bo już któryś raz mnie lekko poprawiasz na tajniaka ale doradzić ludziom to już ni ma komu

Pafavelek
04-05-2014, 08:13 PM
Ziomeczku juz naprawione :) jestes super hehe

Nakuu
04-05-2014, 08:13 PM
Wiem czytałem gdzieś o tym ale najprostrzy sposób to skopiować i zapisać na nowo :) Jest szybko i wygodnie więc tak też doradzam

A ty widzę jesteś cichym assasinem bo już któryś raz mnie lekko poprawiasz na tajniaka ale doradzić ludziom to już ni ma komu

Niestety nie mam zbytnio czasu odpisywać i wyjaśniać wszystko w każdym temacie. Ten problem już pojawiał się wiele razy na tym forum- wyjasniałem to już jakieś trzy razy może, także można poszukać, a nie o wszystko się pytać :P

Hars
04-05-2014, 09:40 PM
@up
Dobrze mowisz, czasami wystarczy pomyslec i uzyc pola "search"

Pafavelek
04-05-2014, 09:43 PM
Nie chce kupywac spearow nie wiem co mam robic prosze to jest tak .. Moze cos zle zrobilem prosze o pomoc

Prosze sprawdzic

http://www.wklejto.pl/197072

Nakuu
04-05-2014, 09:48 PM
Nie chce kupywac spearow nie wiem co mam robic prosze to jest tak .. Moze cos zle zrobilem prosze o pomoc

Prosze sprawdzic

http://www.wklejto.pl/197072

local WantedSpears = 20 -- Ile Spearów Kupić

Self.ShopBuyItem(SpearID, (WantedSpear-Self.ItemCount(SpearID)))

Nazwy zmiennych sie nie zgadzają. Brakuje 's' w drugim przypadku.

Pafavelek
04-05-2014, 10:12 PM
niee ja mam tu racje .. zly skrypt byl poprostu ...

elseif (labelName == "Spears") then
setWalkerEnabled(false)
delayWalker(10000)
Self.SayToNpc("hi")
sleep(math.random(800, 1700))
Self.SayToNpc("trade")
sleep(math.random(2000, 2400))
Self.ShopBuyItem(SpearID, (WantedSpear-Self.ItemCount(SpearID)))
sleep(math.random(2000, 2400))
setWalkerEnabled(true)
Ten jest dobry sam modyfikowalem

cinekqqq
04-06-2014, 02:44 PM
Mam pytanie do tych którzy naprawiaja skrypty itp, czy potrzebujecie jeszcze jednej osoby? Znam sie na tym robie skrypty i jestem chetny do pomagania :) Wiec jak potrzebujecie to napiszcie a bede sie udzielal

Newbot
04-06-2014, 03:06 PM
Mała poprawka tutaj: 'Dysk Lokalny (C) > Urzytkownicy > wasza nazwa urzytkownika > Moje Dokumenty > Xenobot >Scripts' zmień na 'Użytkownicy'. Pozatym poradnik wyborny, dzięki! :)

Sanix
04-06-2014, 03:11 PM
Cineqqq oczywiście że pomagaj po to jest ten temat a sam osobiście nei zawsze mam czas żeby w czymś pomóc

cinekqqq
04-06-2014, 07:01 PM
Sanix a co myślisz o małym FAQ'u? czyli zbiór często zadawanych pytań co o tym myślicie?

Chlebek
04-09-2014, 10:07 AM
Słuchaj a jak ustawić żeby bot wchodził w kanały? ID karatki do uzycia 435. Podpowiesz coś? :D
I ogólnie Wielkie dzięki za poradnik, tego właśnie potrzebowałem:]

Sanix
04-09-2014, 10:16 AM
Taki Label

elseif (labelName == "Kanal1") then
Walker.Stop()
Self.OpenDoor(32981, 31760, 9)
Walker.Start()

aby musisz wpisać położenie niestety nie znam kodu że tylko poprzez id kanału

Chlebek
04-09-2014, 10:57 AM
Dzięki:D Jesteś WIELKI!

Chlebek
04-09-2014, 04:05 PM
aha a dałbyś radę podrzucić jeszcze label na zcinanie trawy maczetą?

I coś żeby na eku trzymal czar Utito tempo?

Sanix
04-09-2014, 05:42 PM
elseif (labelName == "Machete1") then
setWalkerEnabled(false)
Self.UseItemWithGround(ID MACZETY, POZYCJA X, Y, Z)
sleep(math.random(500, 1000))
setWalkerEnabled(true)

myślę że powinno działać. a z tym Utito Tempo to ma je trzymać ciągle ?

Chlebek
04-09-2014, 10:06 PM
tzn no jak mu się skończy to żeby wrzucał

Hars
04-10-2014, 08:30 AM
Właśnie sam opracowałem już jak to zrobić :)

za niedługo dołącze tutaj drugą część poradnika :)
I jak z tym skryptem na te bpki z lootem?

Sanix
04-10-2014, 08:48 AM
a no tak trochu mi sie zapomniało ale już dawno można skożystać z tego w moich skryptach bo tam już to zastosowanie stosuje ^^

Chlebek
04-10-2014, 09:10 AM
Czemu jak powpisuje poty jakie ma kupować to po odpaleniu scryptu wyskakuje mi:
11:02 XenoScript Error:
Chunk: ...Settings\pda\Moje dokumenty\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot

Z tym że u mnie na tibii nie pisze że to jest ,,d'' tylko coś podobne do ,,i'' tylko że z jakimiś dziwnymi kropkami itp

http://zapodaj.net/85fb20ddf7690.bmp.html

Sanix
04-10-2014, 10:05 AM
Musiało ci się LUA spieprzyć

jwbenek
04-10-2014, 04:55 PM
A moze jakis pomysl na ignorowanie kszesel, skrzynek itp?

Hars
04-10-2014, 06:37 PM
Zakładka Pathfinder i zaznaczasz chodzenie po fieldach i meblach.

Tirell
04-14-2014, 08:58 PM
Mam 2 pytania
1. Można jakoś poprawic kupowanie manasów? bo ustawiłem że ma mi kupowac 1400 i czasem kupi 1400 ,czasem 100, czasem 600.
2. Jak ustawic depositer żeby depositowal itemy do kolejnego plecaka? Np wracam z hunta z 4 bp loota i on mi odklada tylko z aktualnie otwartego plecaka.

beatbox
04-15-2014, 12:11 AM
Jego Lua. ma błędy i to widać jak ;D nic tirell pobierz lua od josha np . koleś sam go napewno nie napisał D;

beatbox
04-15-2014, 12:12 AM
a drugie do autora tematu ;D jak już chcesz pisać po polsku ;D napisz do dark żeby założy polish board ;

Sanix
04-15-2014, 05:39 AM
beatbox ja chciałem tylko pomóc ludziom po pierwsze. Wiadomo gdy pisałem ten poradnik to dopiero się uczyłem (nie mowie że teraz jest mega lepiej) no ale a tutaj napisałem że PL więc chyba nie ma problemu ^^

Tirell
04-15-2014, 08:12 AM
Mam 2 pytania
1. Można jakoś poprawic kupowanie manasów? bo ustawiłem że ma mi kupowac 1400 i czasem kupi 1400 ,czasem 100, czasem 600.
2. Jak ustawic depositer żeby depositowal itemy do kolejnego plecaka? Np wracam z hunta z 4 bp loota i on mi odklada tylko z aktualnie otwartego plecaka.

Dobra, póki co ustawiłem poprostu 8 labeli z rzędu na kupowanie manasów i wkoncu dokupi do końca ,ale jeśli ktoś ma pomysł jak naprawić to będe wdzięczny.

beatbox
04-15-2014, 01:12 PM
Sanix ja się do ciebie nie przyjebałem ;D Tylko warto by było poprosić darka o to by zrobił ;D NAM WSZYSKIM RUBRYKE POLISH ;d CO NIE;d

Sanix
04-15-2014, 01:35 PM
W sumie napisałem do niego :)

grzana088
04-17-2014, 06:48 AM
Siemka, mam pytanie czemu mi wyskakuja debugi? To znaczy mam 5 mc z tego 3 mi biegaja po expie i zarabiaja, a 2 skilluja na mad sheepie, w tym samym miejscu, od 10 rano do wieczora nic sie nie dzieje, ide spac rano wstaje wkurwiony bo 2 debugi wyskoczyly na tych postaciach co skilowaly, dlaczego? Ma ktos jakis pomysl?

xetop
04-17-2014, 08:22 AM
Da sie ustawic takie cos ze uzywa danego itemu na dana kratke ? chce zebrac kwiatka na nargor ale nie chce mi sie patrzec caly czas

Hars
04-17-2014, 08:35 AM
Self.UseItemOnGround(itemid, x, y, z)

Sanix
04-17-2014, 09:15 AM
Siemka, mam pytanie czemu mi wyskakuja debugi? To znaczy mam 5 mc z tego 3 mi biegaja po expie i zarabiaja, a 2 skilluja na mad sheepie, w tym samym miejscu, od 10 rano do wieczora nic sie nie dzieje, ide spac rano wstaje wkurwiony bo 2 debugi wyskoczyly na tych postaciach co skilowaly, dlaczego? Ma ktos jakis pomysl?
Niestety NWM to może zależeć od twojego kompa od Bota od MC od wszystkiego ;/

Querton
04-18-2014, 09:21 AM
Masz skrypta na zamianie gp > platynki a platynki > cc? Potrzebuje na shadowscores ;)

Sanix
04-18-2014, 09:26 AM
http://speedy.sh/fDrhk/Goldchanger.lua

Querton
04-18-2014, 06:30 PM
fixed!

daniel1022
04-19-2014, 10:29 AM
Jakiś skrypt żeby używał ue jak tyle i tle mobow gdy nie ma gracza na ekranie?
I na wastowanie many :)?

koxak
04-21-2014, 07:39 PM
Ziomuś :D ! wszystko świetnie ale zrobi mi kółko na expie i nie sprawdza potów tylko wraca dokupić.

Sanix
04-21-2014, 07:50 PM
Napewno dobrze nazwałeś Labele ? każdy znak się liczy.

koxak
04-21-2014, 08:03 PM
Szybka odpowiedź
Pominąłem label z depotowaniem i bankiem a mimo tego działa świetnie ale gdy zmieniłem 1 rzecz zaczęło działać
if (labelName == "Checker") then
if (Self.ItemCount(10) <= ManasToLeave) or (Self.ItemCount(8) <= HealthToLeave) or (Self.Cap(50) < MinCap) then
gotoLabel("Leave")
else
gotoLabel("StartHunt")
end

Pierwsze Leave zmieniłem na StartHunt a StartHunt zmieniłem na Leave i chyba jest ok

Edit-- Teraz nawet jak mam 0 to i tak expi dalej coś źle ze sprawdzaniem ;x i pytanko bo może moja wina :D Self.ItemCount(8) << to jest id pota czy licza przy której ma wracać ?

Sanix
04-21-2014, 08:12 PM
bo teraz ustawiłeś odwrotność powinności więc nei dziwne aby nwm czemu na początku tobie szwankował.

Hars
04-22-2014, 05:02 AM
i pytanko bo może moja wina :D Self.ItemCount(8) << to jest id pota czy licza przy której ma wracać ?
id pota

SamDaMan
04-22-2014, 06:02 AM
wodka
kurwa
poKSOPkSPOKspKSPKOSPKsk

Querton
04-22-2014, 08:04 AM
siemka mam taki problem gdyż teraz zrobiłem swojego skrypta wszystko pięknie działa jednakże w walkerze 1 waypont źle ustawiłem( chce te cyfry zmienić x,y,z) i chciałbym go zmienić ale niestety nie można ale utworzenie nowego i przesuniecie go na samą gore zajmie mi wieczność.

Hars
04-22-2014, 08:19 AM
siemka mam taki problem gdyż teraz zrobiłem swojego skrypta wszystko pięknie działa jednakże w walkerze 1 waypont źle ustawiłem( chce te cyfry zmienić x,y,z) i chciałbym go zmienić ale niestety nie można ale utworzenie nowego i przesuniecie go na samą gore zajmie mi wieczność.

Wejdź w folder Settings, i tam masz pliki .xbst, otwórz ten co Cię interesuje i zmień to co potrzebujesz, zapisz i gotowe. Notatnikiem czy czym tam otwierasz sobie.

Querton
04-22-2014, 08:29 AM
dzięki ;p

Sanix
04-22-2014, 09:18 AM
:) Dobrze że ktoś jeszcze pomaga :) Napisałem do Darka żeby utworzył dział tylko dla polaków no ale nadal czekamy ;/

Sanix
04-22-2014, 12:53 PM
Witam. Przez tydzień nie bede pisał w tym temacie ze względu na remont w domu i brak dostępu do komputera. Pozdrawiam Sanix

Pazerny
04-24-2014, 09:11 AM
mam taki problem napisale all git ladnie piknie tylko jak chce aby sprawdzal poty ile ma i aby huncil dalej to porpstu mam ten label cheker potem leave i nie sprawdza mi potow i wraca sie do depo jak to zrobic prosze od odp

Hars
04-24-2014, 09:25 AM
No to w takim razie nie napisales wszystkiego git, ladnie. Wrzuc plik .lua, bede mial chwile w pracy to zerkne.

Pazerny
04-24-2014, 09:39 AM
hars mam przez wlasna nieuwage nie dalem spaci miedzy Stats Hunt i checker nie mogl sprawdzic xd ale juz jest git dara dle 100% afk xD

Querton
04-24-2014, 11:11 AM
siema czy ma ktoś skrypt na to żeby bot brał royal speary z depozytu, po 30 sztuk?

Hars
04-24-2014, 11:40 AM
siema czy ma ktoś skrypt na to żeby bot brał royal speary z depozytu, po 30 sztuk?

Było już wcześniej:

gdzie:
A - to numer slotu w depo z którego ma pobierać speary itp. (muszą być w bpku),
B - id speara/assassin stara etc.,
C - numer slotu do którego ma dany itemek wkładać, 0 - main bp, 1 - pierwszy bpk itp.
D - ilość która ma pobierać z depo

Tak u mnie wygląda depositer z pobieraniem assassin starów.

--[[deposititems]]--
function DepositItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.DepositItems({xxx, 0}, {xxx, 1})
Self.WithdrawItems(2, {7368, 0, 300})

Zadziała to w przypadku gdy bpków do których depozytuje itemy nie masz pełnych i nie musi ich otwierać, jeżeli tak masz to zrób całkiem oddzielną linijkę na pobieranie z depo.

--[[withdraweitems]]--
function WithdraweItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)

Querton
04-24-2014, 06:11 PM
Okej dzięki za to co podałeś a teraz mam kolejne pytanie a mianowicie
Jak zrobić takie coś żeby ustawić czy bot chce iść np na resp bonelordów, jeżeli będzie tak to pojdzie a nie to nie.
Gdyż tego zabardzo nie ogarniam szukałem odpowiedzi instalowałem inne skrypty próbowałem sam to zrobić ale niestety nie działalo i wyskakiwały mi błędy itp dlatego chciałbym żeby ktoś mi to wytłumaczył i powiedział też jak zrobic wayponty w walkerze.

Kucu
04-24-2014, 10:06 PM
Witam mam problem ze scryptem chcialem sobie zrobic scryt na souleatery tak aby kupowal poty i gfb u chartana expil expil zbieral tylko kase i potem znowu sie resuplajowal u chartana i tak w kolko no nie tylko ze ciagle mi jakies errory wyskauja jak jeden zrobie to co innego wyskakuje moglby ktos zobaczyc co nie tak z tym scryptem i mi odpowiedzial z gory dziekuje http://speedy.sh/DxYVQ/soul1.1.lua

23:34 XenoScript Error:
Script: soul1.1.lua
Line #: 137
Chunk: C:?Users?Kucu?Documents?XenoBot?Scripts?soul1.1.lu a
Error: 'luaGetSelfCap' called with invalid number of arguments [1 supplied, 0 required]!

Hars
04-25-2014, 04:10 AM
Okej dzięki za to co podałeś a teraz mam kolejne pytanie a mianowicie
Jak zrobić takie coś żeby ustawić czy bot chce iść np na resp bonelordów, jeżeli będzie tak to pojdzie a nie to nie.
Gdyż tego zabardzo nie ogarniam szukałem odpowiedzi instalowałem inne skrypty próbowałem sam to zrobić ale niestety nie działalo i wyskakiwały mi błędy itp dlatego chciałbym żeby ktoś mi to wytłumaczył i powiedział też jak zrobic wayponty w walkerze.

elseif (labelName == "Cave1") then
if (Bone = true) then
gotoLabel("GoBone")
else
gotoLabel("NoBone")
end
i:

local Bone = true

lalbeki pozmieniaj pod siebie, i robisz waypointy. Dochodzisz do momentu gdzie ma sprawdzać czy iść na bonelordy czy nie:

(x, y, z)
label Cave1
label GoBone
(x, y, 7)
(x, y, 8)
(x, y, 8)
(x, y, 8)
(x, y, 7)
label NoBone
(x, y, 7)
(x, y, 7)
(x, y, 7)
(x, y, 7) Myślę że zrozumiesz co i jak.

Witam mam problem ze scryptem chcialem sobie zrobic scryt na souleatery tak aby kupowal poty i gfb u chartana expil expil zbieral tylko kase i potem znowu sie resuplajowal u chartana i tak w kolko no nie tylko ze ciagle mi jakies errory wyskauja jak jeden zrobie to co innego wyskakuje moglby ktos zobaczyc co nie tak z tym scryptem i mi odpowiedzial z gory dziekuje http://speedy.sh/DxYVQ/soul1.1.lua

23:34 XenoScript Error:
Script: soul1.1.lua
Line #: 137
Chunk: C:?Users?Kucu?Documents?XenoBot?Scripts?soul1.1.lu a
Error: 'luaGetSelfCap' called with invalid number of arguments [1 supplied, 0 required]!
Dużo błędów jest w tym pliku.

Po pierwsze:

(Self.Cap(10) < MinCap) - tutaj nie wpisujesz żadnej liczby, powinno być tak:

(Self.Cap() < MinCap)

Po drugie:

(Self.ItemCount(3191) <= HealthToLeave)

(Self.ItemCount(3191) < WantedHealth)

Self.ShopBuyItem(HealthPotID, (WantedHealth-Self.ItemCount(HealthPotID)))
Pozmieniałeś nazwy w local, ale dalej już nie, albo zmieniamy wszystko albo nic. W localu masz wszędzie GFB, a tutaj wszędzie Health to nie ma prawa działać. Popraw to i daj znać co i jak.

koxak
04-25-2014, 06:26 PM
Siemka
Jak zrobić żeby bot używał exani hur 'up/down ? wiem, że jest na to skrypt ale to zrobić plik lua i włączyć bo w bocie czy do skryptu Sanix'a trzeba to dopisać bo nie rozumiem ;/

Hars
04-25-2014, 07:16 PM
Siemka
Jak zrobić żeby bot używał exani hur 'up/down ? wiem, że jest na to skrypt ale to zrobić plik lua i włączyć bo w bocie czy do skryptu Sanix'a trzeba to dopisać bo nie rozumiem ;/

Self.Say("exani hur up") możesz dodać do waypotionów jako one liner script poprzez "Add Script"

koxak
04-25-2014, 07:57 PM
Dzięki :) działa :) ziomuś doradzisz mi może gdzie ustawić full afk na shadowcores ? 150 ED mam duuuużo cc, a zależy mi tylko na dobrym expie :) gdzieś, gdzie ludzie mało pk'ują

Hars
04-25-2014, 08:00 PM
ciężko znaleźć tam miejsce na full afka, raczej wszędzie Cię mogą zabić.