mam ten sam problem zrobilem co napisales i nadal to samo praktycznie tylko zamiast
Error: unexpected symbol near 'd' jest
Error: unexpected symbol near '-'
Printable View
zobacz te linijki czy nie masz jakis dziwnych znaków, spacji
nawet jak pobiore i bez edytowania wkleje do folderu scripts i odpale to takie cos wyskakuje
jaaaapierdole
@Sanix
+1 dla Ciebie : )
Siemanko, Macie jakis program do uzywania reconnecta? Jak sobie radzicie z tym problemem?
Mój sposób to posiadanie brata który nie uczęszcza do skzoły ani jeszcze nie robi nigdzie więc zawsze o tej 10:10-10:15 mu dzwonie :)
hey potrzebuje scrypta aby stal na ukos przy dlach jak to napisac wie ktos dziekuje
Pazerny w targetingu jak masz DL'a to ustawiasz Diagonal wtedy powinien na skosie stać
Wszystko Działa plus dla autora postu nie muszę kupować gotowych skryptow +
Ja natomiast potrzebuje skryptu na exani hur up/down. Chce postawic rp na choseny i nw jak zrobic, bo gdy wraca musi uzyc czaru levitate
A jak mogę zapisać swojego skrypta? W sensie, gdzie one się zapisują (W postaci jakiego pliku, oraz lokalizacja?)
@edit:
NVM, JUŻ MAM.
W sumie racja bo nie napisałem o tym. Plik z waypointem docelowo tworzy się w folderze Moje DOkumenty>XenoBot>Settings a plik LUA musimy osobiście wkleić do Moje DOkumenty>XenoBot>Scripts
dzieki wielkie, w koncu zrobilem swoj full afka! mam tylko maly problem, nie znam sie calkowicie na tych kodach a chcialbym skrypt idealnie dopracowac: mam problem z tym, ze czasami w backpacku mam wiecej itemek niz 1 bp i nie otwiera mi kolejnego zeby wrzucalo itemki :/ chcialbym tez ze jak bedzie depositowal to zeby mi te dwa backpacki tak zrobil, moze mi ktos w kodzie pomoc to zrobic?
http://wklej.org/id/1308953/
Właśnie osobiście mam ten sam problem ;/ Nie mam pojęcia jak to rozwiązać ;/
Najałatwiejszy sposób to po prostu zdepozytować itemy z obecnie otwartego plecaka, zresetować bacpkacki całkowicie i jeszcze raz zrobić depozytowanie. Dzięki temu jeżeli zebraliśmy 2 plecaki itemów to zdepozytuje z obydwóch, niestety nie bedzie to juzdziałać przy 3 plecakach - trzeba pisać własną funkcje do depozytowania :)
mi bardziej chodzi że nie da się zdepozytować bo BP w Depo jest już pełen...
Przecież natywna funkcja Xeno do depozytowania normalnie otwiera kolejne plecaki w depo (pod warunkiem że są na ostatnim slocie).
To nwm. Mi jakoś sie to buguje widocznie :)
a moglbys w tym skrypcie co podalem pomoc mi to zrobic? ;p jestem kompletnie zielony, zrobilem tego full aafka korzystajac z rad autora ai nie mam pojecia jak ustawaic to resetowanie bp.
ale tak na logike, ustawie resetowanie bp to dlaczego ma mi otworzyc bp w bp? co sie zmieni?
moim zdaniem w tym lua jest zle resetbp, ja dodałem własny kod do resetowania i mi śmiga wszystko :) Jeśli chcesz dostac info wiecej to sie odezwij na gg 44952797 a Ci pomoge , znaczy kazdemu pomoge wiec jak macie problemy czy cos to napiszcie ;)
Właśnie sam opracowałem już jak to zrobić :)
za niedługo dołącze tutaj drugą część poradnika :)
a mozna dodac do skryptu to zeby przy zostawianiu w depo loota bral royalki? ;) oczywiscie przydaloby sie rowniez polecenie, ze jak jest juz ich malo, to ucieka do dp ;d w sensie przy sprawdzaniu ilosci potow ;d
Oczywiście że sie da ale dużo linijek wtedy trzeba zmieniać a ja wsumie to robiłem to pod Kine którym sam zapylam po Expach
gitdsf
fffffffffffffffffds
A nie wystarczy dodac linijki tam gdzie jest "checker" zeby sprawdzal ilosc spearow na tej samej zasadzie co sprawdza potiony?
no nie dokońca. Trzeba wpierw pododawać zmienne. Spear minimum, maximum, pozniej do checkerów to pododawać i wgl
Jestes w stanie podac mi komende ktora bedzie pobierala speary z depo? a z reszta mysle, ze sie uporam
Dobrze, że taki temat istnieje brawo chłopaki !
i w ogóle co? To jest 3 minuty roboty zrobienie tego, więc nie wiem w czym problem.
Quote:
Originally Posted by jwbenek
gdzie:Code:Self.WithdrawItems(A, {B, C, D})
A - to numer slotu w depo z którego ma pobierać speary itp.,
B - id speara/assassin stara etc.,
C - numer slotu do którego ma dany itemek wkładać, 0 - main bp, 1 - pierwszy bpk itp.
D - ilość która ma pobierać z depo
Tak u mnie wygląda depositer z pobieraniem assassin starów.
Zadziała to w przypadku gdy bpków do których depozytuje itemy nie masz pełnych i nie musi ich otwierać, jeżeli tak masz to zrób całkiem oddzielną linijkę na pobieranie z depo.Code:--[[deposititems]]--
function DepositItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.DepositItems({xxx, 0}, {xxx, 1})
Self.WithdrawItems(2, {7368, 0, 300})
Myślę że o to Ci chodziło.Code:--[[withdraweitems]]--
function WithdraweItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.WithdrawItems(A, {B, C, D})
Możemy zrobić z tego tematu taki mały polski support.
Gdy wciskam execute script dostaje error,o co chodzi? czy potrzebny jest jakis library do tego??
07:46 XenoScript Error:
Script: Waypoint z Przeplywaniem.lua
Line #: 86
Chunk: C:\Users\wtf2\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua
Error: unexpected symbol near '-'
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
Mialem juz takie error kiedys z innym skryptem lecz nie pamietam co wtedy zrobilem by dzialal czy co,nie gralem troche w tibie nie pamietam,lecz teraz chce se ustawic takiego latwego refilera na eka,wiec chce uzyc tego skryptu bo w innych prawde mowiac sie nie znam za wiele...
Spróbuj usunąć myślnik zaznaczony na czerwono.Code:elseif (labelName == "TravelBack") then
setWalkerEnabled(false)
delayWalker(5000)
Self.Say("hi")
sleep(math.random(700, 1400)) - <-- usuń
Self.SayToNpc("Wyspa powrotna") -- Tutaj wpisz wyspe powrotna
sleep(math.random(300, 1000))
Self.SayToNpc("yes")
setWalkerEnabled(true)
Dziekuje ci ;)
jak najbardziej za :)Quote:
Możemy zrobić z tego tematu taki mały polski support.
sorki za ten myślnik w Lua widocznie zapomniałem go usunąć ;/
Mam jeszcz jedno pytanie ,chodzi o skrypt Sanixa,w tej linijce local ItemBP = 9602 -- ID plecaka na itemy (Orange Backpack) jest tylko jedno id jednego backpacka lecz ja potrzebuje z 3 bp na loota,gdzie dopisac id innych bp do lota w tej samej linijce czy jak?
Ale chcesz mieć całkiem nowe bpki na loot czy jak Ci się ten pomarańczowy zapełni to ma otwierać drugi?
Jak sie pomaranczowy zapelni to otworzy ,2 i potem 3 i wklada tam loota.