To wystarczy że w jednym bpku będzie drugi bpk tego samego koloru (to samo id) i bot automatycznie otworzy drugi, trzeci itd. Tylko pamiętaj żeby kolejne bpki były jako pierwszy slot jeżeli pusty bpk, jeżeli pełny to mają być na samym końcu.
Printable View
To wystarczy że w jednym bpku będzie drugi bpk tego samego koloru (to samo id) i bot automatycznie otworzy drugi, trzeci itd. Tylko pamiętaj żeby kolejne bpki były jako pierwszy slot jeżeli pusty bpk, jeżeli pełny to mają być na samym końcu.
Oh nice dzieki ci jeszcze raz
poprostu do tego Orange BP włóż kolejne ORange BP i nei ma problemu :) bot sdam bedzie je otwierał przy wypełnianiu
później problem tylko z depositingiem ale właśnie zamierzam zrobić poradnik o tym bo Skrypt już zrobiłem
ehh spóźniłem sie z odpowiedzią :)
Z taką sytuacją radzę sobie w taki sposób że robię depozyta, reset bpków, i jeszcze raz depozyter.
ale to tobie dużo nie da bo wtedy albo ci pominie środkowy BP albo coś takiego :)
Można też zrobić żeby jak wyładuje jeden bpk otwierał drugi, potem trzeci, jak skończy resetbpków i dalej na hunta.
Ja już wszystko ogarnąłem SIE NEI STRESUJ :) tylko zrobienie Poradnika jeszcze mi zostało tylko
Nie stresuję się tylko daję pomysł jak to zrobić, a że jestem w pracy aktualnie to nie mam jak wypróbować skrypta na to. Wklej tutaj, popraw pierwszy post, wrzuć tam linka do postu ze skryptem i będzie ;)
Mi wlasciwie chodzi o to by moj EK bral kase banku,kupowal poty,na hunta jak lootnie all to wraca sprzedaje loota,deposit golda,wraca znowu po poty i znowu na hunta i tak w kolko,nie chce wkladac do depo,ja na Hive bede bocil,i tam jest npc u ktorego sie sella loota w tym samym miejscu co sie kupuje poty
Jest w tym skrypcie command by sprzedawal loota ??
w moim skrypcie nie. Ale dodać to nie jest ciężko tylko jedna funkcja w lua i dodatkowy label
Poszukaj na forum skryptu na sellanie do djinna/rafazana i poprostu sobie przepisz do siebie, odpowiednio go zmieniając pod siebie.
Masz ten kommand?Ja sie za bardzo nieznam i szukalem ale nic
[code=lua]
elseif (labelName == "Sell") then
setBotEnabled(false)
Self.Say("hi")
sleep(math.random(1500, 2000))
Self.SayToNpc("creature products")
sleep(math.random(2000, 2700))
SELL_ITEMS = {"compound eye", "crawler head plating", "deepling breaktime snack", "deepling claw", "deepling guard belt buckle", "deepling ridge", "deepling scales", "deepling warts", "deeptags", "dung ball", "eye of a deepling", "key to the drowned library", "kollos shell", "spellsinger's seal", "spidris mandible", "spitter nose", "swarmer antenna", "waspoid claw", "waspoid wing"}
for _, ITEM_NAME in ipairs(SELL_ITEMS) do
if (Self.ShopGetItemSaleCount(ITEM_NAME) > 0) then
Self.ShopSellAllItems(ITEM_NAME)
wait(300, 500)
end
end
setBotEnabled(true)[/code]
o to skrypt o ktory mi chodzi,lecz pytanie gdzie ja mam go dopisac? :/?? na koncu ?
Do walkera dodaj label LootSeller()Code:local NPC = "Rock In A Hard Place" -- nazwa NPC
local MerchantsAndItems =
{
Rock In A Hard Place = {"tu nazwy itemków", "tu nazwy itemków", "tu nazwy itemków"}
function LootSeller()
Walker.Stop()
Self.SayToNpc({'hi','trade'}, 65)
wait(400)
for i = 1, #MerchantsAndItems.Rashid do
if (Self.ShopGetItemSaleCount(MerchantsAndItems.Rock In A Hard Place[i]:lower()) >= 1) then
Self.ShopSellAllItems(MerchantsAndItems.Rock In A Hard Place[i])
wait(300, 500)
end
end
Walker.Start()
Ten jest dla creature products,mi potrzebny jest tez do loota jak grasshoppers legs etc.
Powinien dzialac,mam go wkleic na samym poczatku ? przy local?
Te dwa locale wklej pod pozostałe, resztę skryptu wrzuć niżej jak inne typu depositer, bp reset, bank.
Dostaje znowu error
W ktorych to linijkach mam dopisac? bo mi error caly czas wychodzi
Zrobilem jak napisales i error dostaje dalej
Jeckyl wyslij mi swoje Lua to ci je zrobie poprawnie
Musisz troche poczekać bo te kody co ktoś podał coś nei pyrtajet musze sam ogarnanc ;/
Ok ;)
A powiedz mi co trzeba do tego NPC pisac żeby sie dało sellnanć te itemki ? bo u teog NPC jakoś inaczje sie pisze c'nie ?
http://speedy.sh/sU5BS/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua
Zobacz teraz, i jak masz jakiś error to pisz, na prawdę będzie łatwiej go poprawić.
Normalnie hi trade,i zeby sellal te itemy dam id:14089,14088,14087,14087 ,i wlasciwie chodzi ze jak z hunta wraca to zatrzymuje sie u npc,sprzedaje,itemy,i po tym u tego samego npc kupuje poty,bo ten npc sprzedaje poty i runy,i kupuje itemy.
http://speedy.sh/QXPwZ/Jeckyll.lua
Tutaj masz :)
tylko pododawaj ID w na początku Lua i musisz zedytować linijke 157 bo z tym NPC na gray sie jakoś inaczej rozmawia
później dodaj Label SellItem i powinno wszystko śmigać
Oto error Hars 10:28 XenoScript Error:
Script: Waypoint z Przeplywaniem.lua
Line #: 1
Chunk: C:\Users\wtf2\Documents\XenoBot\Scripts\Waypoint z Przeplywaniem.lua
Error: unexpected symbol near 'ď'
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
Sanix w twoim tez dostaje error
10:32 XenoScript Error:
Script: Jeckyll.lua
Line #: 20
Chunk: C:?Users?wtf2?Documents?XenoBot?Scripts?Jeckyll.lu a
Error: unexpected symbol near 'local'
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
Pobralem to co mi dales.
Błąd jest w pierwszej linijce, nie nacisnąłeś jakiegoś klawisza przez przypadek żeby dodało jakąś literkę w pliku?
Jeckyll wpierw musisz pododawać wszelkie ID w tych Localach Item1 Item2 i wgl mi błąd nie wyskakuje
Nie nic,poprostu pobralem,paste do Scripts,i Execute Scripter i wtedy blad to samo z Hanixa skryptem
Sanixa
Musisz liczyć teraz na Sanixa bo ja w pracy jestem i nie mam jak sprawdzić tego.
Wiec tak,wpisalem ID tam gdzie trzeba lecz dostaje error.