hars mam przez wlasna nieuwage nie dalem spaci miedzy Stats Hunt i checker nie mogl sprawdzic xd ale juz jest git dara dle 100% afk xD
Printable View
hars mam przez wlasna nieuwage nie dalem spaci miedzy Stats Hunt i checker nie mogl sprawdzic xd ale juz jest git dara dle 100% afk xD
siema czy ma ktoś skrypt na to żeby bot brał royal speary z depozytu, po 30 sztuk?
Było już wcześniej:
gdzie:Code:Self.WithdrawItems(A, {B, C, D})
A - to numer slotu w depo z którego ma pobierać speary itp. (muszą być w bpku),
B - id speara/assassin stara etc.,
C - numer slotu do którego ma dany itemek wkładać, 0 - main bp, 1 - pierwszy bpk itp.
D - ilość która ma pobierać z depo
Tak u mnie wygląda depositer z pobieraniem assassin starów.
Zadziała to w przypadku gdy bpków do których depozytuje itemy nie masz pełnych i nie musi ich otwierać, jeżeli tak masz to zrób całkiem oddzielną linijkę na pobieranie z depo.Code:--[[deposititems]]--
function DepositItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.DepositItems({xxx, 0}, {xxx, 1})
Self.WithdrawItems(2, {7368, 0, 300})
Code:--[[withdraweitems]]--
function WithdraweItems()
Self.ReachDepot()
wait(500, 600)
Self.WithdrawItems(A, {B, C, D})
Okej dzięki za to co podałeś a teraz mam kolejne pytanie a mianowicie
Jak zrobić takie coś żeby ustawić czy bot chce iść np na resp bonelordów, jeżeli będzie tak to pojdzie a nie to nie.
Gdyż tego zabardzo nie ogarniam szukałem odpowiedzi instalowałem inne skrypty próbowałem sam to zrobić ale niestety nie działalo i wyskakiwały mi błędy itp dlatego chciałbym żeby ktoś mi to wytłumaczył i powiedział też jak zrobic wayponty w walkerze.
Witam mam problem ze scryptem chcialem sobie zrobic scryt na souleatery tak aby kupowal poty i gfb u chartana expil expil zbieral tylko kase i potem znowu sie resuplajowal u chartana i tak w kolko no nie tylko ze ciagle mi jakies errory wyskauja jak jeden zrobie to co innego wyskakuje moglby ktos zobaczyc co nie tak z tym scryptem i mi odpowiedzial z gory dziekuje http://speedy.sh/DxYVQ/soul1.1.lua
23:34 XenoScript Error:
Script: soul1.1.lua
Line #: 137
Chunk: C:?Users?Kucu?Documents?XenoBot?Scripts?soul1.1.lu a
Error: 'luaGetSelfCap' called with invalid number of arguments [1 supplied, 0 required]!
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
i:Code:elseif (labelName == "Cave1") then
if (Bone = true) then
gotoLabel("GoBone")
else
gotoLabel("NoBone")
end
lalbeki pozmieniaj pod siebie, i robisz waypointy. Dochodzisz do momentu gdzie ma sprawdzać czy iść na bonelordy czy nie:Code:local Bone = true
Myślę że zrozumiesz co i jak.Code:(x, y, z)
label Cave1
label GoBone
(x, y, 7)
(x, y, 8)
(x, y, 8)
(x, y, 8)
(x, y, 7)
label NoBone
(x, y, 7)
(x, y, 7)
(x, y, 7)
(x, y, 7)
Dużo błędów jest w tym pliku.
Po pierwsze:
- tutaj nie wpisujesz żadnej liczby, powinno być tak:Code:(Self.Cap(10) < MinCap)
Po drugie:Code:(Self.Cap() < MinCap)
Code:(Self.ItemCount(3191) <= HealthToLeave)
Code:(Self.ItemCount(3191) < WantedHealth)
Pozmieniałeś nazwy w local, ale dalej już nie, albo zmieniamy wszystko albo nic. W localu masz wszędzie GFB, a tutaj wszędzie Health to nie ma prawa działać. Popraw to i daj znać co i jak.Code:Self.ShopBuyItem(HealthPotID, (WantedHealth-Self.ItemCount(HealthPotID)))
Siemka
Jak zrobić żeby bot używał exani hur 'up/down ? wiem, że jest na to skrypt ale to zrobić plik lua i włączyć bo w bocie czy do skryptu Sanix'a trzeba to dopisać bo nie rozumiem ;/
Dzięki :) działa :) ziomuś doradzisz mi może gdzie ustawić full afk na shadowcores ? 150 ED mam duuuużo cc, a zależy mi tylko na dobrym expie :) gdzieś, gdzie ludzie mało pk'ują
ciężko znaleźć tam miejsce na full afka, raczej wszędzie Cię mogą zabić.
Chciałbym aby używał item ( dokładnie lyre ) o id 2949, jak najszybciej jak to możliwe, wait (10) ? ... Lyre będę mieć w backpacku, bagu, czy depozycie. Proszę o skrypt takowy/.
Chodzi mi o to, żeby mógł spamować item o id 2949 gdzie posiadam go w zwykłym backpacku. Proszę o wytłumaczenie gdzie co dać i jak
a jak wyglada sprawa z spirkami? [kupno]
@michu9401
Sprawa wygląda dosyć prosto.
Zacznijmy od ustawień:
No dobra, mając ustawienia możemy przejść do kupowania:Code:local SpearHunt = 20 -- Ilość jaką ma posiadać, kiedy idzie na hunt
local SPID = 7378 -- id speara, w tym wypadku to rs --
Powinno działać ;)Code:registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")
function onWalkerSelectLabel(Label)
if(Label == "NAZWA") then
Self.SayToNpc({"Hi", "Trade"},65)
wait(505,1010)
Self.ShopBuyItemsUpTo(SPID, SpearHunt-Self.ItemCount(SPID))
wait(1000,1200)
end
end
Okej, a ta druga formulke dokleic do configa, czy zrobic nowy script file?
Wszystko w jednym pliku :)
Niestety kolejny raz mam problem ze skryptem ( chodzi mi tu dokładnie o otwieranie backpacków )
Według skrypta Amazon Camp w Venore jest kod lua:
ale niestety dalej jest tylko:Code:--------- BP SETUP ----------
-- [BP 1] - Main/Stackables
-- [BP 2] - Rares
-- [BP 3] - Gold
i nie ma tutaj oznaczenia backpacku dla rare bp. Niestety nie mogę postawić normalnie skrypta na noc, bo nie otwiera mi bp'ka z Rare itemami tylko Gold i wyłącznie. A jeśli nie otwiera żadnych bp'ów to jest mało miejsca dla GoldBP ( nie resetuje się ) i zostało tyle miejsca ile jest i ile jest backpacków w nim.Code:------- HUNT SETTINGS --------
local GoldBP = 2870 --- Item ID of your gold backpack. (Default is red backpack)
skrypt jest pobrany stąd:
http://forums.xenobot.net/showthread...l=1#post158630
nie wiem co mam edytować, żeby wszystko było dobrze z backpakami, dlatego proszę o pomoc.
Siemka szukam skryptu lua który będzie ekwipował speary z potworów jeżeli będe miał w ręce poniżej 5.
Elo,
Mam pytanko, jak dodac wpt do xbst stworzonego przez kogos. Bo jak dodaje od siebie to mi dodaje na sam koniec wpt'ow i lipa.
Pomocy.
Trzymajcie sie :)
Pozdrawiam
Jasne. Dodaj wpt, które Cię interesują (nie ważne, że będą na samym końcu), kiedy skończysz zapisz ustawienia. Przejdź do folderu Settings otwórz plik .xbts poprzez np. Sublimetext. i będziesz miał takie coś (przykład) :I jak widzisz możesz przesunąć wpt z samego końca w odpowiednie miejsce w skrypcie ;)PHP Code:
<item text="Node (33007, 32058, 6)" tag="0"/>
--// TU WKLEI ODPOWIEDNIE WPT // --
<item text="Node (33007, 32069, 6)" tag="0"/>
<item text="Node (32996, 32073, 6)" tag="0"/>
<item text="Node (32984, 32073, 6)" tag="0"/>
<item text="Node (32975, 32073, 6)" tag="0"/>
<item text="GoExp:" tag="255"/>
</control>
</panel>
@QuertonQuote:
Querton
Siemka szukam skryptu lua który będzie ekwipował speary z potworów jeżeli będe miał w ręce poniżej 5.
Sprawdź czy działa:
PHP Code:
local spearid = 3333
local spearcount = 5
if (Self.ItemCount(spearid) < spearcount) then
Self.Equip(spearid, 5, spearcount)
end
Dziekuje :)
Pozdro 600
Jeszcze mam jedno pytanko bo w skrypcie mi nie dziala reset bp, wszystkiego juz probowalem, moze ktos looknac?
Quote:
-- BP SETUP
-- [Backpack] -- Backpack
-- [RedBP] -- Red Backpack
-- [GoldBP] -- Golden Backpack
--DP SETUP
-- [BP 1]
-- [BP 2]
-- [BP 3]
Po prostu omija mi label o tej nazwie i idze dalej, wie ktos jak to naprawic co zmienic:?Quote:
registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalker")
function onWalker(label)
if (label == "backpackReset") then
Container.GetByName(GoldBP):Close()
Container.GetByName(RedBP):Close()
wait(500, 600)
Container.GetFirst():OpenChildren({RedBP, true}, {GoldBP, true})
Z gory dzieki
Be care ;)
Ja używam tego:
Analogicznie możesz dodać więcej bp do otwarcia ;)PHP Code:
function onWalkerSelectLabel(Label)
if(Label == "ResetBP") then
Walker.Stop()
Self.CloseContainers()
Self.OpenMainBackpack():OpenChildren(NAZWA_BP)
Container:OpenChildren(NAZWA_BP)
wait(1000)
Walker.Start()
Spróbuj i powiedz czy Tobie działa ;)
Dziala, dzieki wielkie.
Pytanko z innej beczki, skad pobiore za free takie cos gdzie mam napisane ile itemow lootnalem jakich ile waste/profitu mialem etc, bo patrze ze duzo ludzi, ktorzy robia screeny posiada takie cos. Tez by mi sie przydalo.
Pozdrawiam
Znalazlem orginal hud nakuu ale nie dziala, blad jakis jest, nie ogarniam ocb :D
Ale jaki blad?
To mi wyskakujeQuote:
15:21 XenoScript Error:
Script: Nakuu.lua
Line #: 100
Chunk: C:?Users?~~~~?Documents?XenoBot?Scripts?Nakuu.lua
Error: bad argument #1 to 'input' (..\Settings\[[[EK-XuX] Outlaw big walker]].xbst: No such file or directory)
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
Jak dodac do tego aby otwieral main bp pozniej loot bp i wszystko minimalizowal?Quote:
elseif (labelName == "backpackReset") then
delayWalker(2000)
setWalkerEnabled(false)
Container.Close(goldBP)
sleep(math.random(500, 1000))
Container.GetFirst():OpenChildren(goldBP)
sleep(math.random(500, 1000))
setWalkerEnabled(true)
@Hars Dzieki wielkie, jestes MISZCZEM XENOBOTA :)
Sprawdź tego huda, bo w nim musisz edytować nazwę pliku .xbst z jakiego ma brać informacje.
Juz ogarnalem, wiec luz ;)
Dzieki za wszystko :D
Teraz ja miałbym pytanie. Otóż czy jest jakiś skrypt, który przestawałby loot-ować speary gdy mam ich x w ręku? :>
zobacz to:
Code:local spearID = 3277
local maxSpears = 10
function getSpearCount()
local slot = Self.Weapon()
if (slot.id == spearID) then
return slot.count
else
return 0
end
end
while true do
local n = getSpearCount()
if n >= maxSpears then
local sp = Self.Position()
Self.DropItems(sp.x,sp.y,sp.z, spearID)
else
Self.Equip(spearID, "weapon",maxSpears - n)
end
wait(1000,5000)
end
Okej Chłopaki powróciłem wkońcu po remoncie od dzisiaj postaram się odpisywać
Świetnie. Mam teraz takie inne pytanie :D
Otóż robię skrypt dla nowego palka na poh. Skupiam się głównie na Cyclopach. W skrypcie który robię jest mnóstwo special areas. Wygląda to tak :
Attachment 10006
Moje pytanie jest następujące. Czy jest możliwość, aby w przypadku gdy postać jest przy wpt nr 108 północa area zniknęła, bądź zmieniła swoje ustawnienie z targeting na walker? A najlepiej była nieaktywna :D ?
Dałbys rade @Sanix żeby kupowało SD ? próbowałem zmienić w tych codach ale nie chce lecieć kupić ;/
Pomógłby ktoś napisać skrypcik, który by liczył ilość zużytych spearów? Nie umiem ustawić zmiennych, żeby się nie nadpisywały :/