uposledzony jestes?
Printable View
potrzebuje pomocy robiłem formata i jak instaluje xeno wyskakuje mi błąd "There is problem with this windows installer package.a program run as part of the setup did not finish as expected.Contact your support personnel or package vendor" po formacie zainstalowałem framework 3,5 i nic nie pomga co jeszcz emoze brakowac?
jak mam zrobic full afka na wratha zeby mi rzucal scale of corruption otwieral drzwi
Jak ustawić żeby wracał sie do depo i zabierał z niego speary gdy mu się kończą. Dodam że nie zbieram loota więc nie musi w tym depo nic zostawiać.
http://www.microsoft.com/en-us/downl...s.aspx?id=5555
albo kliknij w "this" tutaj, to wyskoczy Ci to samo
http://forums.xenobot.net/misc.php?do=download
Jesteście śmieszni, że zadajecie milion pytań, jakbyście nie zauważyli, że Sanix się już nie udziela, bo skończył grę, a Harsa też coś długo nie ma. I tak długo wytrzymywali z pytaniami idiotów o błąd w pierwszej linijce, w całym wątku było o tym już z 15 razy... Dodatkowo, jesteście na tyle kurewsko leniwi, że nie dość, że stawiacie bota od lv 1 aż do bana, to jeszcze sami sobie nie możecie nic napisać w tym bocie, lepiej niech to też ktoś inny zrobi... Zresztą pytania o linijkę 1 (lub 93) też wskazują na wybitne lenistwo, łatwiej wejść na ostatnią stronę wątku i zadać pytanie, niż się pofatygować i trochę poczytać (o tym jest już na 1 stronie -.-). No i ten angielski ("licho u mnie z angielskim" itp)... Jak już stawiacie boty, to przeznaczcie wolny czas na naukę angielskiego, przyda wam się do czegoś w życiu.
Kochanie (o ile jesteś dziewczyną, sugeruje to twoj nick) nie denerwuj się, złość piękności szkodzi ;) To są cebulaki, wszystko chcą dostać za darmo, a jak coś nie działa to duży rage na wszystkich, nawet nie chce im się przeczytać błędu. Widzą aby czerwony message i piszą me englando poor, wtf script not working!!! Pleas halp me.
Cheers Anetka.
mam problem
może ktoś mi wytłumaczyć jak to naprawić?
podkreśle ze robilem wszystko tak jak bylo napisane w tutorialu
XenoScript Error:
Script: Waypoint z Przeplywaniem.lua
Line #: 95
Chunk: C:?Users?Admin?DOCUME?1?XenoBot?Scripts??WAYPOI?1. LUA
Error: ')' expected near '{'
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot
Witam panowie czy ktos probowal expic ek+ed? i posiada wiedze jak to zgrac (sio,exeta,fallow...) , kolejne pytanie czy ktos ogarnia poi dle z vialami? (wtajemniczeni wiedza wiec nie bede sie rozwodzil)
Hjugo jestes w stanie zrobic cos takiego nie musi byc w tamtym miejscu to juz bym sobie zmienil bylbym wdzieczny
Ile sobie liczysz za to
Wiem że pisze może nie w odpowiednim miejscu ale mam Bardzo powazny problem z skryptem nie chce sie zaladowac, a mianowicie wygląda to tak.
00:18 XenoScript Error:
Script: ?ALL?venoreSwampTrolls.lua
Error: cannot open C:?DOCUME?1?SAAWEK?MOJEDO?1?XenoBot?Scripts??_ALL_ V?1.LUA: No such file or directory
This is an error with user-input and should not be reported as a bug with XenoBot.
Ja tak expiłem na shadowcores ek+ed+rp, jakoś to szło nawet. Co do drugiego pytania to myślę że będziesz wiedział co z tym zrobić:
lua code:local vialBp = "Dragon Backpack"
local pos = {x = 32791, y = 32332, z = 9}
registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")
function onWalkerSelectLabel(labelName)
if (labelName == "UseVial") then
Walker.Stop()
vialBp = Container.New(vialBp)
if (vialBp:isOpen()) then
for s = 0, vialBp:ItemCount() do
local i = vialBp:GetItemData(s)
if (i.id == 2874) then
vialBp:UseItemWithGround(s, pos.x, pos.y, pos.z)
break
end
end
Walker.Start()
end
end
end
Jak byś miał trochę oleju w głowie to wrzucił byś to do byle jakiego translatora i byś wiedział o co chodzi. Nie istnieje taki plik.Quote:
Originally Posted by slawo91
Bardzo Fajny I Przydatny Poradniczek Dzieki :)
Bardzo prosty poradnik, bardzo dziekuje wkoncu udalo mi sie stworzyc swojego wlasnego full afk'a :)
Siema mam problem nie kupuje mi potionów i SD,wszystko mam tak jak w opisie ID potionów podane, podchodzi "hi" i stoi nic nie kupuje i odchodzi.
Siema!
Prosze o pomoc ze skryptem lua do moich waypointow chodzi konkretnie o skrypt full afk zrobilem wpt kierowalem sie tym poradnikiem :
http://forums.xenobot.net/showthread...ypoint-100-AFK
jakby mogl ktos pomoc mi i poprostu przerobic mi ten skrypt lua w sposob taki ze bot po pierwsze otwierał piec backpackow a druga sprawa to jest taka zeby kupowal sdki i poty zrobilem wpt wiec zalezymi na tym zeby bylo to zrobione w tej kolejnosci probowalem to zrobic ale niestety error ;/
z góry dzięki pozdrawiam ;> prosze o pilna pomoc ;>!
Siema!
Prosze o pomoc ze skryptem lua do moich waypointow chodzi konkretnie o skrypt full afk zrobilem wpt kierowalem sie tym poradnikiem :
http://forums.xenobot.net/showthread...ypoint-100-AFK
jakby mogl ktos pomoc mi i poprostu przerobic mi ten skrypt lua w sposob taki ze bot po pierwsze otwierał piec backpackow a druga sprawa to jest taka zeby kupowal sdki i poty zrobilem wpt wiec zalezymi na tym zeby bylo to zrobione w tej kolejnosci probowalem to zrobic ale niestety error ;/
z góry dzięki pozdrawiam ;> prosze o pilna pomoc ;>!
Witam mam problem z xenobotem zrobiłem swój pierwszy full afk i prawie wszystko działa dobrze oprócz kupowania manasów, nie wiem czemu ale mam napisane, ze ma kupować 700manasów a on kupuje zawsze tylko 200 ;/
@Baxetr pokaż lua fragment z npc od potów.
na 99% chodzi o to że masz tylko 2 linijki od manasów a jeżeli jest to 700 to musisz dodać pare linijek. Ja zawsze daje 10 linijek jak robie skrypty na knighta żeby się nie bawic pozniej z tym. Otaguj mnie jak wrzucisz bo zapomne
@wojewodzki12
juz sobie z tym poradzilem, ale mam problem, bo gdy kupuje 1,4k manasow to jest dobrze kupi je i idzie na expa, a gdy mam ustawione zeby kupowal powyzej np. 1,6k albo wiecej to wtedy jest problem... bot kupi te manasy tylko potem jakby się zacią i stoi w miejscu i nie chce przejsc do nastepnego wpt
Code:elseif (labelName == "MP") then
local tries = 10
setWalkerEnabled(false)
Self.SayToNpc({"hi"}, 65)
while (Self.ItemCount(285) > 0) do
Self.SayToNpc({"vials", "yes"}, 65)
end
Self.SayToNpc({"trade"}, 65)
while tries > 0 and (Self.ItemCount(ManaPotID) < WantedManas) do
wait(300,500)
Self.ShopBuyItemsUpTo(ManaPotID, WantedManas)
tries = tries - 1
end
if tries == 0 then
setWalkerEnabled(false)
else
setWalkerEnabled(true)
end
Witam, Potrzebuje skryptu na zmienianie broni z daggera na rapier ma ktoś?
U mnie ten skrypt nie działa. Jak go wlaczam to idzie do depo potem je otwiera i przestaje robic cokolwiek
Dlaczego jak jest waypoint checker to po prostu go omija ? a cap i potionów jest wystarczajaco
Dobra juz wiem popatrzyłem troche po bocie i miałem inne poty ustawione zeby sprawdzał zmieniłam i wszystko działa :) Bardzo dobry poradnik
No widzę że mój poradniczek się przydaje miło mi to widzieć. Niestety nei mam czasu i w sumie chęci odpisywać gdyż już nie gram w Tibie ale propsy :3
Siemanko
dzięki twojemu poradnikowi udało mi się zrobić skrypt na hydry - wszystko działa zajebiście tylko jest pewien problem że potrzebuje żeby mi odnosił taski, masz jakiś pomysł jak dodać opcję sprawdzania ile ma zabitych hydr i odnoszenia taska?
Mam pewien problem, prosze o pomoc :/
Zrobilem wpt, wszystko smiga tylko niestety kiedy podchodzi do mf shopu, aby kupic manasy to mowi hi, otwiera sie trade i po sekundzie znika i nic nie kupuje.. pomoze ktos? :(
#edit
juz ogarnalem o co chodzilo :)
napisane bylo 2x trade, przez co bot otwieral i zamykal okienko z tradem
Teraz mam za to inny problem... jak juz jest na expie to po zrobieniu "pętelki"(wpt), majac dalej potiony i capa wraca niewiadomo po co... pomoze ktos? Dodam ze uzywam tylko manasow a w hp wstawilem po prostu 0 do tego cfg
Witam, chcialem zapytac jak ustawic zeby bot kupowal mi sd?? czy wystarczy zmienic id tam gdzie sa healt poty? A drugie pytanie, jak ustawic zeby bot mi szedl i kupowal strzaly?
Dobra juz wiem
Siema, mam problem. Korzystając z tego poradnika, zrobiłem wszystko jak należy. Wszystkie labele się zgadzają, wszystkie ID pozmieniane itd. Mój problem wygląda następująco. Kiedy bocik wraca z expa, wchodzi do depo i pomija wszystkie labele FullCheck, PreDeposit, Depositer i po prostu idzie od razu do banku, żeby wyciągnąć kasiorę. Ktoś, coś? Pomocy!
Link do skryptu niestety wygasł. Mógłby ktoś updatować?:)
Witam.
Czy jest ktoś, kto mógłby mnie przerobić skrypta tego: http://speedy.sh/ArPQh/Waypoint-z-Przeplywaniem.lua
Na takiego zebym mógł kupywać Prismatic Bolty?
Założenie planu jest takie, że bot startuje z Edron tu jest głowne depo na moim przyszłym wpt robi refil otwiera bp itp itd w kolejnosci jak tam trza,
idzie na statek płynie do Heliar ( Gram na otsie Hexera ) i potem znów wraca?
Może ktoś podać jakie labele tworzyć ? Ten skrypt tutaj ma w założeniu kupowanie spearków a jak wyżej pisałem chciałbym aby kupywał Prismatic Bolty i sprawdzał ich stan.
Z góry dziekuję za pomoc :P
Jest to mój pierwszy post wiec Siema jeszcze raz ^^
@edit
Pobawiłem się troche z tym skryptem id pozmieniałem ceny itp i bot kupuje tylko 1 prismatic bolta i nie kupuje wogule SMP :/ ani spirytów :/ pomoccyyyyy...